Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2008 Nov 13 - Penangguhan majlis mengikut peraturan 23(1)

Penangguhan Majlis Mengikut Peraturan 23(1)

Kota Kinabalu (13 Nov, 2008) Ahli Dewan Undangan Negeri SAPP Kawasan N.14 Likas, YB Datuk Liew Teck Chan telah mengemukakan satu usul untuk membincang dan mempertimbangkan agar cadangan pihak Petronas untuk meneruskan penyaluran Gas Petronas (pipeline) dari depot Kimanis Sabah ke Bintulu Sarawak sejauh lebih dari 500 km dengan memakan belanja mengikut sumber bernilai RM 3 billion dibatalkan.

Usul ini di kemukakan di bawah Penangguhan Majlis mengikut Peraturan 23(1) Dewan Undangan Negeri Sabah telah di sampaikan kepada pejabat Tuan Yang Di Pertua Speaker Dewan pada pagi ini. I turut disokong oleh YB Puan Melanie Chia Chui Ket, Ahli Dewan Undangan negeri N.16 Kawasan Luyang.

Datuk Liew berharap perkara ini dapat di perbahaskan demi kepentingan rakyat Sabah, memandangkan gas tersebut berasal dari negeri ini.

Gambar menunjukkan YB Datuk Liew dan YB Puan Melanie bersama pemimpin SAPP sebelum mengemukkan usul tersebut.


Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party