Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2008 Dec 8 - Baiki kerosakan jalan raya Salon

Baiki kerosakan jalan raya Salong-Sepulut

Baiki kerosakan jalan raya Salong-Sepulut  NABAWAN (Dis 8, 2008): Para pengguna jalan raya Salong – Sepulut meminta pihak yang berkenaan supaya membaiki beberapa kerosakan di sepanjang jalan raya itu termasuk jambatan dengan kadar yang segera bagi mengelak kerosakan teruk akan berlaku.

Rata-rata pengguna yang ditemui merungut kerana keadaan jalan raya kurang sempurna itu menyulitkan mereka terutama bagi pemilik kenderaan yang kecil kerana tidak dapat melaluinya.

“Kami juga bimbang keadaan bertambah teruk dan jalan raya berkenaan tidak dapat dilalui oleh sebarang kenderaan jika keadaan yang berlaku sekarang dibiarkan beterusan” kata seorang pemandu yang enggan namanya disairkan.

Katanya, terdapat beberapa kerat jalan yang hampir runtuh dan kemungkinan akan terputus jika hujan berterusan dalam beberapa minggu lagi.

Justeru itu, katanya, usaha segera perlu dibuat bagi mengatasi perkara yang lebih buruk akan berlaku.

Beliau mendakwa sejak kebelakangan ini jalan raya yang menghubungkan penduduk Pegalungan dan Pensiangan itu ke Pekan Nabawan kurang diambil perhatian tidak diselenggarakan dengan baik menyebabkan kerosakan terus berlaku.

Jalan raya sejauh kira-kira 25 kilometer itu menjadi peng-hubung kepada lebih kurang 6,000 penduduk Daerah Kecil Pegalungan yang merangkumi Mukim Pegalungan dan Pensiangan.

Tinjuan New Sabah Times mendapati keadaan jalan raya itu mengalami beberapa kerosakan di mana bahu jalan dan sistem perparitan kurang diselanggarakan menyebabkan aliran air pada musim hujan merosakkan jalan raya.

Sementara itu, rumput di tepi jalan raya juga tidak dipotong menyebabkan kiri kanannya kelihatan semak. Selain itu terdapat sebuah jambatan yang runtuh dan tidak boleh dilalui kenderaan yang memaksa pemandu menggunakan laluan altenatif yang bahaya.

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party