Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2008 Dec 12 - ekal ahli DUN menyertai Sapp

Bekal ahli DUN menyertai Sapp

Kota Marudu (Dis 12, 2008): Seramai 50 orang ahli baru menyertai Parti Maju Sabah (SAPP) di Kota Marudu. Presiden parti, Datuk Seri Yong Teck Lee, hadir dalam majlis penerimaan untuk menyambut ahli-ahli baru ini.

Encik Dason Suran Gabah, selaku bekas ahli Yang Berhormat mengumumkan penyertaan beliau dalam Parti Maju Sabah. Beliau berkata hanya parti ini boleh melindungi dan mempertahankan hak-hak anak Sabah.

"Sapp juga parti yang berdedikasi and berbilang kaum," katanya. Jason juga percaya deklarasi lapan titik "Eight Points" yang dituntut oleh Sapp ialah untuk kebaikan rakyat jelata di Sabah.

Penjelasan Parti Maju Sabah ke seluruh negeri Sabah adalah untuk memberi penerangan kepada penduduk-penduduk tentang isu-isu Sabah dan kursus Penjenamaan Semula SAPP.

Turut hadir ialah Timbalan Presiden, YB Datuk Liew Teck Chan, Naib Presiden, Encik Don Chin, Ahli Majlis Tertinggi, Puan Agnes Liew dan Encik Benny Quek. Turut hadir ialah Pengerusi CLC Tandek, Encik Tan Chun Shan dan Tuan Hj Madri Akong, selaku Pengerusi CLC Tempasuk dan Usukan.

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party