Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2009 Apr 28 - SAPP Zon Kota Kinabalu mengumpul 58 bungkus darah dalam kempen menderma darah

SAPP Zon Kota Kinabalu mengumpul 58 bungkus darah dalam kempen menderma darah

Datuk Yong Teck Lee turut menderma darah dan disaksikan oleh pemimpin-pemimpin parti SAPPKota Kinabalu (Dis 28, 2008): SAPP Zon Kota Kinabalu telah menganjurkan kempen menderma darah dengan kerjasama Persatuan Bulan Sabit Merah Malaysia cawangan Sabah pada pagi ini dan berjaya mengumpul 58 bungkus darah.

Atas sokongan daripada orang awam, pihak penganjur berjaya mengumpul darah demi untuk meringankan masalah kurang darah semasa musim perayaan Bank Darah Hospital QE.

Majlis pelancaran kempen darah telah disempurnakan oleh Datuk Seri Panglima Yong Teck Lee, Presiden SAPP. Beliau juga turut menderma darah bersama dengan pemimpin-pemimpin dan ahli parti itu.

Peter Wong, pengerusi penganjur amat menghargai atas sokongan orang ramai, pihak anjuran bersama serta pihak sponser. Beliau turut memuji mereka yang telah menlaksanakan tanggungjawab sebagai insan yang berjiwa kasih sayang dan bersemangat tolong menolong.

Beliau berkata, dengan adanya kerjasama bersama, iaitu anggota-anggota perubatan dari hospital, ahli-ahli dari PBSM dan ahli-ahli SAPP, kempen menderma darah kali ini telah diadakan dengan lancer dan mencapai matlamatnya.

Beliau menegaskan, menderma darah memberi kebaikan dua hala iaitu disamping dapat menyelamatkan nyawa orang lain, pihak penderma juga menerima faedah dari segi kesihatan badan.

Disamping itu, kempen ini juga dapat meningkatkan kesedaran awam tentang kebaikan menjalankan derma darah.

Turut hadir ialah Datin Seri Panglima Stella Yong, Datuk Liew Teck Chan,timbalan pengerusi SAPP, Datuk Richard Yong, Setiausaha Agong SAPP, Chong Pit Fah, Ketua Penerangan SAPP,
Dato’David Chong, ahli majlis tertinggi parti dan juga Datuk Jimmy Tham.

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party