Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2009 Feb 2 - Mangsa kebakaran masih tunggu bantuan

Mangsa kebakaran masih tunggu bantuan

Sandakan (Feb 2, 2009): Beratus-ratus mangsa kebakaran di Kampung Lupak Meluas Batu Sapi masih menunggu bantuan dari Kerajaan Negeri untuk membantu mereka membina kediaman mereka semula selepas tiga belas tahun kejadian itu.

Tiga ratus enam puluh lima buah rumah musnah dalam kejadian itu dan Ketua Menteri ketika itu Datuk Yong Teck Lee telah meluluskan peruntukan RM6 juta untuk membantu mangsa-mangsa itu membina rumah mereka semula dan juga kemudahan lain di kawasan tanah seluas 20 ekar.

Tetapi sebelum dana itu boleh disalurkan kepada mangsa-mangsa terbabit, Yong terpaksa menyerahkan jawatan ketua menteri kerana tempoh penggiliran dua tahunnya sudah berakhir.

Yong dan bekas Wakil Rakyat Sekong, Datuk Nahalan Haji Damsal melawat tapak itu bersama pemimpin Parti Maju Sabah (SAPP) yang lain bersama pemimpin kampung selepas perkara itu disuarakan semula semasa Rumah Terbuka Tahun Baru Cina SAPP di Sandakan pada sabtu.

Yong berharap Kerajaan Negeri akan mempercepat peruntukan dana itu untuk membantu penduduk-penduduk kampung yang sudah menunggu lebih sedekad lalu.

NST (02/02/09) James Leong

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party