Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2009 Feb 8 - 250 Ahli Baru Menyertai SAPP di Sook

Ahli Baru dari Sook Menyertai SAPP

Sook (8 Februari 2009) 250 orang ahli baru telah menyertai SAPP pada satu majlis induksi yang telah diadakan di Kg. Mambulu Sook, Keningau. Penyerahan Borang keahlian itu telah diserahkan oleh Encik Engah Sintan @ Dahlan Abdullah kepada Yang Berhormat Datuk Eric Majimbun Timbalan Presiden Parti Maju Sabah merangkap ahli Parlimen P.171 Sepanggar.

Menurut Encik Engah, penduduk kawasan peti undi membulu yang terdiri daripada 4 kampung iaitu Kg. Membulu, Kg. Kuala Puntih, Kg. Tigasa dan Kg Mempulut telah lama ternanti-nanti sebuah parti tempatan yang akan dapat membawa perubahan besar bagi kawasan tersebut dan parti itu, tidak lain tidak bukan adalah parti SAPP. Beliau turut menegaskan bahawa selepas ini lebih banyak Borang Keahlian akan diserahkan kepada SAPP berdasarkan respon penerimaan yang begitu baik sekali, ujarnya yang turut disambut dengan tepukan yang gemuruh daripada para hadirin.

Turut berucap pada majlis tersebut adalah Datuk Frankie Chong Pengerusi Zon Pedalaman merangkap Naib Presiden SAPP dan Encik Edward Dagul, Ketua Pemuda SAPP. Turut hadir, Encik Richard Lee Pengerusi CLC Bingkor Liawan, Puan Irene Chan Pengerusi CLC Sook, Encik Joe Yong Pengerusi CLC Tambunan dan Stephan Gaimin Exco Pemuda.

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party