Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2009 Feb 13 - Lawatan Stella Yong dan AJK Lembaga ke KPOKU, Papar

Lawatan Stella Yong dan AJK Lembaga ke KPOKU, Papar

Datin Seri Panglima Stella Yong menerima cenderamata daripada pasukan tarian singa di majlis ituPAPAR (Feb 13, 2009): Pengerusi Ahli Lembaga Pelawat Kompleks Pemulihan Orang Kurang Upaya (KPOKU) Kimanis, Papar, Datin Seri Panglima Stella Yong dan jawatankuasanya telah menganjurkan Majlis Makan Tengah Hari bagi meraikan seramai 85 orang penghuni pusat itu, sempena sambutan Tahun Baru Cina.

Kanak-kanak kurang upaya di kompleks itu bukan sahaja berpeluang menikmati hidangan makan tengah hari, malah turut menerima hadiah dan "ang pow", disamping berpeluang menyaksikan persembahan tarian singa oleh Nam Bong Lion Dance, Penampang.

Datin Seri Panglima Stella Yong (empat dari kanan) bersama Encik Mohd.Noor (empat dari kiri), Datuk Godfrey Raphael Lim (bertai) bersama-sama meraikan para penghuni KPOKU PaparMenurut Datin Seri Panglima Stella Yong, program itu merupakan acara tahunan yang dianjurkan oleh Lembaga Pelawat Kompleks Pemulihan OKU Kimanis.

"Kita sentiasa mengambil berat terhadap nasib para penghuni kompleks tersebut yang menjalani pelbagai program pemulihan dan kemahiran," katanya.

Sementara itu, Timbalan Pengarah Jabatan Perkhidmatan Kebajikan Am Sabah, Encik Mohd Noor Wahab berkata, walaupun perayaan Tahun Baru Cina baru berakhir, tetapi ia bukan penghalang kepada Lembaga Pelawat KPOKU menganjurkan majlis itu khusus untuk para penghuni kompleks itu.

"Inilah keunikan negara kita kerana masyarakat berbilang kaum dapat bersama-sama meraikan sambutan sesuatu perayaan. Yang lebih istimewa ialah kanak-kanak OKU ini tidak pernah dilupakan oleh masyarakat," katanya.

Beliau memuji usaha dan inisiatif Lembaha Pelawat KPOKU yang diketuai oleh Datin Seri Panglima Stella Yong yang aktif menganjurkan pelbagai program dan aktiviti khusus untuk para penghuni pusat itu.

"Dengan menerima hadiah istimewa dan persembahan tarian singa, sudah pasti kanak-kanak OKU di pusat ini dapat merasai suasana sambutan Tahun Baru Cina yang baru berakhir," tegasnya.

Turut hadir di majlis itu ialah Penguasa KPOKU Papar, Encik Dosmin Bin Lojum, Timbalan Pengerusi Ahli Lembaga Pelawat, Encik Hsieh Vang Vui, Setiausaha, Datuk Godfrey Raphael Lim, Bendahari, Puan Arlena Awang Chee, Penolong Bendahari, Puan Connie Liaw dan Penasihat Kesihatan, Datuk Dr. N. Kanagalingam.

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party