Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2009 Feb 25 - Beritahu rakyat apa akan dilaksanakan dalam peruntukan 1.0 billion

Eric: Beritahu rakyat apa akan dilaksanakan dalam peruntukan 1.0 billion

Kuala Lumpur, Feb 27, 2009: Ahli Parlimen Sepanggar, Datuk Eric Majimbun berharap agar pihak kerajaan melaksanakannya dengan penuh tanggungjawab dan integriti dalam perlaksanaan Pakej Rancangan Ekonomi yang bernilai 7.0 billion.

Beliau memberi satu contoh yang mana rakyat di Sabah tidakpun diberitahu apakah sebenarnya yang akan dilaksanakan dalam peruntukan 1.0 billion yang diumumkan. Apa yang diberitahu ialah 200 juta yang akan disalurkan melalui Pejabat Pembangunan Negeri dan yang lain akan diberi bila diperlukan mengikut pihak yang berkenaan yang tersiar dalam surat khabar tempatan.

"Perkataan 'bila perlu' sangatlah menyedihkan sedangkan sangat banyak keperluan asas yang utama belum pun dilaksanakan, keperluan asas seperti bekalan air yang bersih, jalanraya asas bagi pengangkutan serta bahan tenaga elektrik di luar bandar masih jauh ketinggalan jika dibandingkan kepada negeri-negeri di Semenanjung. Apa lagi dengan corak kehidupan terjamin, sedangkan kesihatan serta perubatan masih jauh tertinggal dibelakang. Kerajaan haruslah jujur dan bersikap terbuka transparent mengenai perlaksanaan peruntukan tersebut." katanya dalam persidangan Parlimen baru-baru ini.

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party