Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2009 Mar 12 - Mangsa kebakaran di Kg Lok Urai

Mangsa kebakaran di Kg. Lok Urai, Pulau Gaya

Kota Kinabalu, Mac 12, 2009: Mangsa kebakaran daripada 42 buah rumah di Kg. Lok Urai, Pulau Gaya mengadu bahawa mereka hanya boleh mendapat bantuan Kerajaan sekiranya mereka meletakkan keahlian dalam SAPP dan masuk ke Parti Bersatu Sabah (PBS).

Adalah difahamkan bahawa mereka ini adalah ahli Parti Maju Sabah (SAPP), maka mereka tidak boleh dapat bantuan Kerajaan Barisan Nasional. Oleh kerana kebanyakan mereka ini adalah ahli SAPP, maka mereka ini tiada diberikan apa apa bantuan sehingga hari ini.

Setiausaha Agung SAPP merangkap Pengerusi CLC Tanjung Aru, Datuk Richard Yong We Kong diiringi Haji Akmat Umalbasah, seorang pemimpin di Pulau Gaya serta lain-lain pemimpin daripada Petagas, Likas dan Karambunai melawat tempat tersebut sekali lagi dan diberitahu bahawa keadaan adalah seperti yang lalu iaitu mangsa-mangsa berkenaan tidak diberikan apa-apa bantuan yang seharusnya diberikan oleh pihak Kerajaan.

Mereka menyuarakan bahawa mereka juga warganegara Malaysia Sabah yang sah, dan mereka juga adalah manusia, yang sepatutnya tidak mengambil kira mereka dalam mana Parti Politik, mereka sepatutnya diberikan bantuan dari segi kemanusian. Apa lagi Kerajaan telah juga menolong dan memberi bantuan kepada pendatang tanpa izin. Mengapa mangsa-mangsa kebakaran mereka ini tidak diberi apa-apa bantuan oleh pihak Kerajaan ?

Kami berharap Barisan Nasional tidak hanya memainkan politik sahaja dan lupakan perasaan penderitaan orang-orang kampung yang sebetulnya memerlukan bantuan tersebut.

Datuk Richard Yong menegaskan bahawa Kg. Lok Urai telahpun diisythihrkan oleh Kerajaan sebagai kampung yang sah. Kampung ini tidak jauh daripada tempat-tempat yang diduduki oleh pendatang tanpa izin. Sekiranya orang-orang kampung ini dianggap juga sebagai Pendatang tanpa izin ini adalah tidak adil yang banyak terlibat dalam kes-kes jenayah.

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party