Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2009 Mar 23 - DBKK digesa lobi lebih banyak dana Persekutuan.

DBKK digesa lobi lebih banyak dana Persekutuan.

KOTA KINABALU, Mac 23, 2009: Ketua Wanita Parti Maju Sabah (SAPP), Melanie Chia, menggesa Dewan Bandaraya Kota Kinabalu (DBKK) melobi lebih banyak dana Persekutuan di bawah pakej ransangan kedua yang telah dibentangkan baru-baru ini.

Katanya, DBKK perlu berbuat demikian kerana pakej itu mengutamakan projek kecil sekaligus dapat membiayai kerja-kerja pembaikan infrastruktur dan kemudahan yang rosak termasuk sistem saliran dan kumbahan dalam bandaraya
Chia selaku Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Luyang berkata, sistem saliran dikebanyakan estet perumahan lama didapati berada dalam keadaan daif dan gagal berfungsi dengan baik menyebabkan keadaan sekitar menjadi kotor dan kurang sihat.

Beliau memberitau wartawan ketika ditemui di pondok perkhidmatan bergerak di kawasan Foh Sang di sini. Pondok itu didirikan oleh pejabat beliau dengan kerjasama DBKK untuk pembayaran cukai pintu dan permohonan lesen memelihara anjing.

Katanya, Dewan Bandaraya perlu berusaha menyediakan perkhidmatan bernilai kepada masyarakat agar dapat menaik taraf kehidupan di bandaraya ini.

Katanya, beberapa penduduk yang berkunjung ke pondok itu mencadangkan Dewan Bandaraya supaya mempertimbang menghapuskan cukai pintu dan lesen anjing pada masa ini untuk meringankan beban rakyat dalam masa kegawatan ekonomi ketika ini.

Dalam pada itu, Chia menggesa para penduduk bandaraya agar menggunakan dengan sebaik-baiknya kemudahan yang disediakan DBKK seperti pondok itu untuk membayar cukai pintu dan lesen memelihara anjing masing-masing.
Perkhidmatan pondok hasil usahakan Chia itu yang bermula beberapa hari lalu akan diteruskan pada hari Sabtu dan Ahad ini, Mac 28 dan Mac 29.

Potongan sebanyak 5 peratus akan diberikan kepada mereka yang membayar cukai sebelum Mac 31 ini.

Sehingga kini sebanyak 265 anjing telah didaftarkan melalui perkhidmatan pondok itu.

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party