Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2009 Apr 3 - SAPP: Menyelesaikan isu tanah yang menjejaskan orang kampung

Menyelesaikan isu tanah yang menjejaskan orang kampung

Kota Kinabalu, 3 April 2009: Ketua Penerangan PBRS Rayner F. Udong perlu bertanya kepada Presiden parti Tan Sri Joseph Kurup tentang unit pengurusan hutan di bawah perjanjian lesen pengurusan hutan mapan yang beliau kurang puas hati.

Ketua Pemuda Parti Maju Sabah (SAPP) Edward Dagul berkata, Udong perlu melakukannya kerana Kurup adalah ahli Kabinet kanan kerajaan samada Negeri atau Pusat selama 24 tahun sebelum, semasa dan selepas dasar mengenai perhutanan dibincang dan dilaksanakan.

“Sebagai pengerusi Lembaga Kemajuan Tanah Sabah (LKTNS) Kurup juga berada dalam kedudukan untuk menyelesaikan isu tanah yang menjejaskan orang kampung,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Katanya, PBRS dan pemimpin BN lain sepatutnya menyoal para menteri mereka untuk memberitahu terma dan syarat perjanjian pengurusan hutan mapan yang akan menyatakan hak, keistimewaan dan kebajikan penduduk kampung di hutan simpanan adalah dilindungi.

Katanya, para menteri dan pemimpin BN kini berkampung ditiga kerusi yang akan mengadakan pilihanraya kecil di Sarawak, Perak dan Kedah, menunjukkan mereka hanya prihatin semasa pilihanraya...

Beliau berkata, perkara itu benar seperti yang ditayangkan dikaca televisyen setiap hari.

Dagul berkata, mereka juga berkampung di Pensiangan sebelum Mahkamah Persekutuan memutuskan Kurup senagai wakil rakyat sah.

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party