Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2009 May 25 - SAPP terus berjuang untuk rakyat: Melanie

SAPP parti yang memperjuangkan hak rakyat Sabah: Melanie

KOTA KINABALU, 25 Mei 2009: Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Luyang Melanie Chia berikrar terus memperjuangkan hak rakyat Sabah walaupun tidak lagi berada dalam kerajaan selepas Parti Maju Sabah (SAPP) keluar dari gagasan pemerintahan Barisan Nasional (BN).

Katanya, sebagai seorang wakil rakyat yang dipilih, beliau akan terus memikul dan melaksanakan tugas serta tanggungjawab yang diamanahkan seperti yang dikehendaki rakyat.

"Masa berlalu dengan pantas, keadaan politik mengubah suasana dan keadaan.

"Di sini, ingin saya menyentuh mengenai soal parti SAPP. Saya percaya memang ramai yang telah tahu bahawa saya adalah wakil rakyat dari SAPP, dan ada dikalangan yang mempertikaikan tentang kedudukan saya.

"Namun apa pun juga anggapan dan pandangan terhadap saya, yang penting SAPP adalah sebuah parti yang memperjuangkan hak rakyat Sabah tanpa mengira kaum, agama, bangsa, keturunan dan warna kulit, SAPP berjuang untuk semua kaum," katanya.

Beliau berucap pada majlis perayaan Pesta Kaamatan Kampung Kopungit, Kepayan, di sini, kelmarin.

Katanya, tanggungjawab yang diamanahkan akan dilaksanakan disamping sentiasa menyuarakan apa juga masalah rakyat yang harus di beri perhatian Kerajaan.

Melanie seterusnya mengajak rakyat terutamanya warga Kampung Kopungit bekerjasama membentuk masa depan yang lebih baik.

"Saya juga berharap selepas penjelasan saya ini, jangan ada lagi timbul keraguan dan kesangsian didalam hati tuan-tuan dan puan-puan. Apa pun kedudukan saya sekarang ini, saya masih wakil rakyat di kawasaan Luyang dan saya akan sentiasa berkhidmat," katanya.

Beliau juga menyeru penduduk Kampung Kopungit agar sentiasa berkerjasama, bantu membantu dan menghormati budaya setiap masyarakat tanpa mengira kaum samada Kadazandusun, Murut, Melayu, Cina dan sebagainya.

Katanya, budaya meraikan Pesta Kaamatan setiap tahun seharusnya ditanam dijiwa serta diwariskan kepada generasi muda agar tidak pupus dan tidak luput oleh arus pembangunan disamping mengelak kehilangan identiti sebagai bangsa yang berbudaya.

Beliau mengucapkan terimakasih kepada Peter
Aloysius selaku Pengerusi Penganjur Pesta Kaamatan Kampung Kopungit dan serta ahli jawatankuasa yang bertungkus lumus menjayakan majlis diadakan pada hari ini.

Sementara itu, Ketua Kampung Kopungit, Kiun Solidau berkata, walaupun kampung itu tidak terlibat dengan proses penuaian padi tetapi disebabkan adat kebudayaan turun-temurun, maka sambutan perayaan Pesta Kaamatan diadakan pada setiap tahun.

Katanya, perpaduan diantara pelbagai kaum dan semua lapisan masyarakat juga dapat dieratkan melalui perayaan seperti itu termasuk perayaan-perayaan lain seperti Hari Krismas, Hari Raya Aidilfitri, Tahun Baru Cina dan sebagainya.

Manakala, Peter dalam ucapannya berkata, Pesta Kaamatan yang dirayakan setiap tahun itu memelihara dan mengekalkan budaya dan kesinambungan adat istiadat tradisi yang perlu dipelihara dan diwarisi oleh generasi muda.

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party