Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2009 Jul 13 - Penjenamaan semula SAPP mendapat sambutan

Penjenamaan semula SAPP mendapat sambutan

Kudat, 12 Julai 2009: Program penjenamaan semula Parti Maju Sabah (SAPP) mendapat sambutan baik rakyat Sabah terutamanya dikalangan masyarakat Bumiputera Islam dan bukan Islam.

Sambutan itu semakin ketara di kawasan luar bandar apabila tiga cawangan baru SAPP dibuka di daerah ini kelmarin dimana seramai lebih kurang 250 ahli baru menyertai parti itu.

Bendahari Agung SAPP merangkap Pengerusi Jawatankuasa Perhubungan Pusat (CLC) Kudat Datuk Wong Yit Ming berkata, penyertaan masyarakat Rungus di daerah itu menjadi bukti program penjenamaan semula SAPP diterima baik rakyat Sabah dari semua kaum.

"Program itu diadakan apabila SAPP bertindak keluar dari gabungan kerajaan pemerintah Barisan Nasional dan hasilnya amat memberangsangkan dimana rakyat Sabah dari segenap kaum tanpa mengira keturunan dan agama menerima parti ini.

"Hasilnya, banyak cawangan baru SAPP terutamanya di kawasan yang diduduki masyarakat Bumiputera Islam dan bukan Islam telah dibuka. Ini menunjukkan SAPP semakin diterima masyarakat Bumiputera di negeri.

"Penerimaan masyarakat Bumiputera itu adalah kerana SAPP merupakan satu-satunya parti pembangkang berasal dari Sabah yang memperjuangkan hak rakyat negeri ini," katanya, ketika berucap pada majlis pembukaan tiga cawangan baru di Kampung Papat, dekat sini, kelmarin.

Majlis itu turut disaksikan Timbalan Presiden SAPP merangkap Ahli Parlimen Sepanggar YB Datuk Eric Majimbun, Timbalan Presiden SAPP merangkap Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Likas YB Datuk Liew Teck Chan, Ketua Wanita SAPP merangkap ADUN Luyang YB Puan Melanie Chia dan Ketua Pemuda SAPP Edward Dagul.

Wong Yit Ming berkata, satu lagi cawangan baru sepatutnya dirasmilan pada majlis itu tetapi wakil dan para ahli dari cawangan itu tidak dapat hadir kerana cuaca buruk pada hari itu.

"Bagaimanapun, cawangan baru itu akan dirasmikan pada masa terdekat ini. Sebanyak lima lagi cawangan baru dijangka akan dibuka di daerah itu tidak lama lagi," katanya.

Beliau berkata, masyarakat Rungus di daerah itu didapati tidak puas hati dengan keadaan kemiskinan yang menimpa mereka walaupun BN telah memerintah selama 15 tahun.

Katanya, Kudat didapati menjadi daerah termiskin di negara ini dan kerajaan BN tidak menafikan fakta ini tetapi amat malang sekali kerana masyarakat di daerah ini masih berada dalam keadaan itu sejak sekian lama tanpa mendapat perhatian serius.

"Lebih menyedihkan apabila banyak kawasan di daerah itu didapati tidak mendapat bekalan letrik dan air walaupun negeri Sabah telah barada dalam pentadbiran kerajaan BN sejak sekian lama," katanya.

Beliau berkata, Ahli Parlimen Sepanggar Datuk Eric Majimbun yang merupakan satu-satunya wakil rakyat dari kalangan masyarakat Bumiputera bukan Islam berjanji akan menyuarakan keperitan hidup masyarakat di daerah ini pada sesi sidang Parlimen akan datang supaya Kerajaan Persekutuan akan melakukan sesuatu untuk memperbaiki keadaan di situ.

Katanya, masyarakat Rungus di daerah itu juga berbangga dengan Ahli Parlimen dari parti SAPP itu kerana menjadi satu-satunya wakil rakyat dari masyarakat Bumiputera bukan Islam di Dewan Rakyat.

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party