Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2009 Sep 2 - Peruntukan Besar Tapi Mangsa Kebakaran Lok Urai Terpinggir

Peruntukan Besar Tapi Mangsa Kebakaran Lok Urai Terpinggir

Duillie Marie menyampaikan Ole-Ole Ramadhan kepada saudara Elmang Eriak salah seorang penduduk kampung sambil diperhatikan Datuk Seri Panglima Yong Teck Lee, Datuk Liew Teck Chan dan Datuk Richard Yong. KOTA KINABALU, 2 Sept 2009: Parti Maju Sabah (SAPP) berkata Kerajaan Persekutuan telah meluluskan peruntukan besar berjumlah berbilion Ringgit tetapi Kampung Lok Urai di Pulau Gaya yang mengalami kebakaran besar pada November tahun lalu masih belum lagi menerima bantuan.

"Kerajaan BN Sabah pada ketika itu mengumumkan akan membangun dan seterusnya menyusun semula Kampung Lok Urai yang telah musnah sebahagian akibat kebakaran itu. Malapetaka itu memusnahkan 43 buah rumah dan seterusnya menyebabkan lebih 250 orang kehilangan tempat berteduh.

"Tetapi sehingga ke hari ini, belum ada sebarang pembangunan fizikal yang kelihatan malah satu tiang untuk membina semula jambatan yang rosak akibat kebakaran itu masih tidak kelihatan," kata Presiden SAPP Datuk Yong Teck Lee.

Katanya, lebih menyedihkan apabila Kampung Lok Urai diwakili oleh Ahli Dewan Undangan Negeri dan Ahli Parlimen dari BN.

Katanya, SAPP merayu Kerajaan BN Sabah menghulurkan segera bantuan kepada kampung itu kerana ada sebilangan penduduk yang menjadi mangsa kebakaran itu didapati masih tinggal dalam khemah.

Beliau berkata demikian ketika menyampaikan Ole-Ole Ramadhan kepada para penduduk di Kampung Lok Urai, Pulau Gaya, dekat sini, kelmarin.

Penyampaian Ole-Ole itu kepada para penduduk yang kurang berkemampuan diadakan sejak lebih 20 tahun lalu walaupun kampung itu tidak lagi diwakili wakil rakyat SAPP sejak 2004.

Bekas Ketua Menteri itu berkata, lebih menyedihkan lagi ialah apabila Kampung Lok Urai yang telah ujud sekian lama telah diwartakan sebagai sebuah Kampung Simpanan (Village Reserve) sejak tahun 1970an.

Turut hadir pada majlis itu, antaranya, Timbalan Presiden merangkap Ahli Parlimen Sepanggar Datuk Eric Majimbun, Timbalan Presiden merangkap Ahli Dewan Undangan Negeri Likas Datuk Liew Teck Chan dan Setiausaha Agung Datuk Richard Yong. Tidak ketinggalan ialah Naib Presiden Don Chin Hon Kiong dan Ahli Majlis Tertinggi (AMT) Duillie Marie serta para pemimpin setempat.


 

Seorang wanita warga emas menerima Ole-Ole Ramadhan daripada Datuk Eric Majimbun sambil diperhatikan Datuk Seri Panglima Yong Teck Lee dan Duillie Marie (kiri).

Datuk Seri Panglima Yong Teck Lee, Datuk Eric Majimbun dan Duillie Marie bersama dua pemimpin setempat meninjau jambatan kayu yang rosak akibat kebakaran pada tahun lalu.

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party