Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2009 Sep 19 - Penduduk Kopungit sokong SAPP

Penduduk Kopungit sokong SAPP

Melanie menyampaikan Ole-Ole kepada Encik Ahmad Syed Unggu, 68, salah seorang penduduk Kampung KopungitKOTA KINABALU: 18 Sept 2009: Penduduk Kampung Kopungit, Luyang, di sini memberi sokongan penuh terhadap perjuangan Parti Maju Sabah (SAPP) yang terus berusaha membawa pembangunan walaupun berada di luar gabungan kerajaan memerintah.

Keadaan itu jelas kelihatan apabila para penduduk berugama Islam kampung itu beramai-ramai menghadiri majlis berbuka puasa anjuran SAPP di salah sebuah restoran terkemuka di Tanjung Aru di sini kelmarin.

Majlis itu dianjur oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Luyang merangkap Ketua Wanita SAPP Melanie Chia dengan kerjasama Jawatankuasa Surau Al-Ikhlas di kampung itu.

“Walaupun SAPP kini tidak lagi berada dalam gabungan kerajaan memerintah iaitu Kerajaan Barisan Nasional tetapi parti itu sentiasa berusaha agar Kampung Kopungit terus menerima pembangunan dari semasa ke semasa.

“Kerjasama yang diberikan oleh Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Kampung Kopungit kepada saya sebagai wakil rakyat di kawasan ini masih berada pada tahap membanggakan dan oleh itu setiap projek pembangunan yang perlu boleh dilaksanakan melalui JKKK kampung itu,” kata Melanie.

Melanie menyampaikan mesin pemotong rumput dan penyedut hampagas kepada Pengerusi Surau Al-Ikhlas, Haji Daud KarminMelanie berkata, beliau akan memastikan keperluan pembangunan di Kampung Kopungit akan terus mendapat perhatian agar para penduduknya sentiasa mendapat manfaat.

Seramai 35 penduduk kampung diberi Ole-Ole sempena Ramadhan ini serta sejadah sembahyang. Disamping itu Melanie juga menderma sebuah mesin pemotong rumput dan penyedut hampagas kepada surau tersebut.

Turut hadir Pengerusi Surau Al-Ikhlas Haji Daud Karmin dan Ketua Kampung Kiun Solidau serta Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung Peter Aloysius.

Tidak ketinggalan para ahli Jawatankuasa Perhubungan Pusat (CLC) Luyang diketuai Encik Frankie Yap. Kehadiran mereka mengeratkan lagi hubungan dengan para penduduk Kampung Kopungit.

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party