Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2009 Oct 25 - SAPP Likas Terima Ramai Ahli Baru

SAPP Likas Terima Ramai Ahli Baru

Teck Lee (duduk empat dari kiri) dan Awang Lamin menunjukkan borang permohonan keahlian baru itu sambil mengangkat tangan sebagai simbol meneruskan perjuangan.KOTA KINABALU, 25 Okt. 2009: Parti Maju Sabah (SAPP) melangkah setapak ke hadapan apabila ramai rakyat dari pelbagai suku kaum menyertai parti itu walaupun berada di luar kerajaan.

Presiden SAPP Datuk Seri Panglima Yong Teck Lee berkata, permohonan keahlian baru di Likas menunjukkan kekuatan dan pengaruh SAPP di bahagian itu sentiasa kukuh.

“Parti UMNO baru-baru ini telah mendakwa 1,700 ahli SAPP di bahagian Likas dan Sepanggar telah melompat menyertai mereka.

“Bukti nyata tidak diberikan dan sehingga ke hari ini dakwaan itu hanya kosong belaka. Sebenarnya, laporan akhbar yang menyatakan dua atau tiga ahli SAPP melompat menyertai UMNO hanyalah lakonan belaka,” katanya.

Bekas Ketua Menteri itu berucap pada Mesyuarat Agung Tahunan 2009 tiga cawangan di bahagian Likas yang diadakan di Kampung Likas Lama, di sini, hari ini.

Pada mesyuarat itu seramai 25 orang diterima menjadi ahli baru SAPP.

Hadir sama Timbalan Presiden merangkap Ahli Dewan Undangan Likas Datuk Liew Teck Chan, Timbalan Presiden merangkap Ahli Parlimen Sepanggar Datuk Eric Majimbun dan Naib Presiden merangkap Ahli Parlimen Tawau Datuk Dr. Chua Soon Bui.

Turut hadir Naib Presiden Don Chin, Pembantu Bendahari Foo Fook Ming, Ahli Majlis Tertinggi merangkap Ketua Jawatankuasa Pusat Perhubungan (CLC) bahagian Tungku Suaib Mutalib dan Pengerusi cawangan Likas Lama Awang Lamin Derahim.

Teck Lee seterusnya mengucapkan terima kasih kepada penduduk di kawasan Likas Lama kerana terus memberi sokongan serta bersama-sama berjuang dengan SAPP menegakkan hak rakyat Sabah .

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party