Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2009 Nov 7 - SAPP alu-alukan kenyataan Sairin bina hospital Nabawan tetapi bila?

SAPP alu-alukan kenyataan Sairin bina hospital Nabawan tetapi bila?

KENINGAU, Nov 7, 2009: Naib Presiden Parti Maju Sabah (SAPP) Jimmy Jawatah (gambar), menyambut baik kenyataan Pembantu Menteri Pembangunan Luar Bandar Sabah Datuk Sairin Karno baru baru ini, yang mengumumkan bahawa kerajaan Barisan Nasional (BN) akan memesatkan pembangunan dikawasan pedalaman termasuk pembinaan hospital Nabawan yang dinanti nantikan rakyat selama ini dan berharap akan menjadi kenyataan.

Katanya, beliau berharap janji janji tersebut bukan berbentuk kata kata 'rethorik' lagi kerana kenyataan Sairin itu tidak menyatakan bila pembangunan itu akan dilaksanakan dan dibawah rancangan ke berapa.

"Kita tidak mahu melihat rakyat terus dimandikan dengan janji janji kosong oleh pemimpin kerajaan BN…kerana janji membina hospital Nabawan pada tahun 1994 sudah cukup menyakitkan hati rakyat disini," kata beliau dalam satu kenyataan disini pada Sabtu.

Jimmy yang juga Pengerusi CLC SAPP Pensiangan dan Tenom berkata demikian ketika mengulas kenyataan Sairin baru baru ini, yang mengatakan kononnya beberapa projek pembangunan akan dilaksanakan dikawasan pedalaman seperti pembinaan sekolah baru, Institusi Pendidikan dan hospital Nabawan, yang memakan perbelanjaan kira kira RM200 juta keseluruhannya.

"Kita menyokong apa sahaja pembangunan yang dilakukan kerajaan asalkan perancangan projek itu teratur dan memberi menfaat kepada rakyat…tetapi jangan seperti apa yang berlaku dengan bangunan terminal bas dekat Perpustakaan yang memakan kos pembinaan melebehi RM1 juta…namun belum sempat digunakan sepenuhnya dirobohkan diganti dengan projek lain…bermakna perancangan tidak teratur," tegas Jimmy.

"Kita tidak pasti bagaimana projek yang dimaksudkan Sairin boleh dilaksanakan sedangkan dalam bajet 2010 baru baru ini..hospital Nabawan tidak tersenarai…tetapi itu tidak penting asalkan ia betul betul dapat dilaksanakan tahun depan," tambahnya lagi.

Dalam pada itu, Jimmy turut merasa kesal terhadap kelembapan SESB melaksanakan tanggung jawab mereka dari segi pembekalan tenaga elektrik di daerah kecil Pagalungan yang dikatakan tidak terurus dengan sempurna sepertimana yang diluahkan Penolong Pegawai Daerah disitu baru baru.

"Kita berharap pihak SESB bertindak proaktif dalam membetulkan kepincangan disitu dalam kadar segera…kita bukan mempolitikkan masalah itu tetapi kita prihatin tentang apa yang diluahkan Pegawai itu dimana mereka seolah olah berada diluar dunia…tak dapat lihat televisyen..faksimile tidak berfungsi disebabkan tiada bekalan elektrik," jelas Jimmy.
 

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party