Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2009 Nov 10 - PEMBINAAN HOSPITAL BARU NABAWAN: MANA YANG BETUL?

Pembinaan hospital baru Nabawan: Mana yang betul?

KENINGAU: Naib Presiden Parti Maju Sabah (SAPP) Jimmy Jawatah mempertikai penjelasan Ahli Parlimen Pensiangan Tan Sri Joseph Kurup berhubung pembinaan hospital Nabawan yang bercanggah dengan kenyataan Pegawainya yang dipercayai sebagai janji kosong dan seolah olah ia satu sandiwara untuk mengaburi mata rakyat Pensiangan.

Katanya, beliau tidak faham kerana dalam satu kenyataan baru baru ini Kurup berkata tapak hospital baru telah dikenalpasti dan hanya menunggu peruntukkan, manakala dipihak lain Pegawai Perhubungannya Empir Andingos berkata projek tersebut telah di ‘tender’.

"Kita keliru dengan kenyataan tersebut yang mana satu daripadanya yang betul…atau apakah ini satu lagi sandiwara politik dalam usaha mereka membohongi rakyat yang ketika ini teringin sangat melihat pembinaan hospital baru itu akan menjadi kenyataan," kata beliau dalam satu kenyataan disini pada Selasa.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas kenyataan Tan Sri Kurup yang juga Timbalan Menteri Persekutuan yang menyatakan baru baru ini bahawa tapak hospital sudah tersedia dan dikenalpasti malah hanya menunggu peruntukkan diluluskan.

Jimmy yang juga Pengerusi CLC Nabawan dan Melalap berkata, beliau meminta pemimpin Barisan Nasional (BN) khususnya Tan Sri Kurup supaya memberi harapan yang tulin kepada rakyat Pensiangan dalam menjanjikan sesuatu pembangunan untuk rakyat disitu terutamanya pembinaan hospital baru, dimana rakyat sudah muak dengan janji janji kosong yang pernah ditaburkan sebelum ini.

Dalam pada itu, Jimmy turut mempertikaikan kenyataan Empir Andingos seorang Pegawai Kurup yang mengaitkan masalah dalaman yang melanda MCA sebagai punca kelewatan pelaksanaan pembinaan hospital disitu kerana Menteri Kesihatan yang juga pemimpin kanan MCA kononnya sebok..

"Apakah relevannya masalah pembinaan hospital dengan krisis MCA? Kalaulah benar pembinaan hospital itu sudah di tender seperti yang didakwa Empir…proses itu sudah melepasi di peringkat dasar dan kini diperingkat pelaksanaan…so, saya tidak fakir ia ada kaitan lagi dengan Menteri terbabit dengan masalah krisi MCA," soal Jimmy lagi.
 

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party