Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2009 Nov 17 - SAPP Nabawan gesa pemimpin PBRS jangan angkuh

SAPP Nabawan gesa pemimpin PBRS jangan angkuh

NABAWAN, Nov 17, 2009: Naib Pengerusi CLC Parti Maju Sabah (SAPP) kawasan Nabawan Alexius Mangka 50(gambar), menyelar kenyataan Ketua Pegawai Perhubungan Parlimen Pensiangan Vincent Lee yang disifatkannya penuh dengan keangkuhan dan kerana itu mendorong beliau enggan menerima pandangan mahupun teguran rakyat Pensiangan berhubung isu hospital baru disini.

Katanya, disebabkan rakyat sudah terlalu bosan menunggu pembinaan hospital baru itu sejak lebih 10 tahun lalu, maka rakyat dan pembangkang berhak menyuarakan tagihan kepada kerajaan Barisan Nasional (BN) supaya ia dilaksanakan seperti yang dijanjikan.

"Kita tidak mahu pemimpin BN termasuk Vincent atau Kurup memasang harapan palsu kepada rakyat dengan dendangan lagu popular ditahun 70an..Tinggi Gunung Seribu Janji…tetapi hanya satu hari sahaja…dan selepas itu,. semuanya dilupakan," kata beliau dalam satu kenyataan disini pada Selasa.

Beliau berkata, berdasarkan kenyataan Vincent itu yang dipercayai dilakukannya secara tergesa gesa tanpa usul periksa terlebih dahulu, adalah lebih baik pemimpin tempatan BN dan anak watan Nabawan yang berkewibawaan menerajui jawatan itu, kerana hanya cara sedemikian kesulitan rakyat Pensiangan dari segi pembangunan dapat difahami dan ditangani dengan tepat.

Alexius seterusnya menasihatkan Vincent agar tidak sekali kali menidakkan suara teguran pembangkang kepada kerajaan apa lagi menyifatkannya sebagai bersuara untuk meminta simpati dan meraih sokongan rakyat, kerana pembangkang juga mempunyai peranan lain untuk menentukan hala tuju pentadbiran Negara diuruskan dengan betul.

"Mantan Perdana Menteri Tun M juga pernah berkata bahawa Negara ini masih memerlukan pembangkang dalam menegakkan pemerintahan demokrasi yang betul dan berkesan…tetapi Tun M tidak pula berkata bahawa suara pembangkang hanya untuk meraih simpati politik," tegas Alexius lagi.

"Saya mencabar Kurup agar menjelaskan kepada rakyat Pensiangan sama ada kerajaan BN berminat membina hospital baru itu atau tidak…dan jika BN serius untuk membinanya..sila juga nyatakan bila akan dimulakan supaya rakyat tidak perbodohkan dengan janji janji kosong itu lagi atau kosongkan sahaja kerusi Parlimen Pensiangan jika gagal…. lagi senang," tambah beliau lagi.

Bagaimana pun Alexius menolak andaian sesetengah pihak khususnya pemimpin BN daripada PBRS yang menuduh pembangkang mengeksploitasikan isu hospital itu untuk tujuan meraih sokongan politik daripada rakyat, tetapi sebaliknya isu tersebut adalah jelas sebagai kenyataan yang sahih dikaca mata rakyat itu sendiri.
 

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party