Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2009 Dec 9 - SAPP bagi wanita tua lumpuh kerusi roda

SAPP bagi wanita tua lumpuh kerusi roda

Lonjuing duduk di kerusi roda sambil di perhatikan Ahli Parlimen Sepanggar Datuk Eric Majimbun (tiga kana) dan Ketua Pemuda SAPP Edward Dagul (dua kana)PAPAR, 9 Dis 2009: Seorang wanita tua lumpuh kini berupaya bergerak menjalankan kerja-kerja ringan di rumah selepas mendapat bantuan kerusi roda daripada Parti Maju Sabah (SAPP).

Lonjuing binti Lodsung, 63, kini boleh tersenyum gembira dengan bantuan yang telah lama dinanti-nantikan itu.

Wanita tua itu lumpuh sejak lima tahun lalu setelah diserang angin ahmar dan tidak dapat bergerak mahupun menjaga atau membersihkan diri sendiri.

"Kami amat berterimakasih dengan bantuan ini. Sekurang-kurangnya saya dapat menggerakkan isteri saya melakukan kerja-kerja harian.

"Kini mudah sedikit bagi saya membantu dia sekurang-kurangnya ke dapur atau bilik mandi membersihkan diri," kata Elis Sidim.

Lonjuing hanya mengesat mata dengan sehelai tuala kecil lusuh tanpa berupaya mengeluarkan walau sepatah perkataan.

Majlis penyerahan bantuan kerusi roda itu disempurnakan Ahli Parlimen Sepanggar Datuk Eric Majimbun di Kampung Labak, Kinarut, dekat sini, baru-baru ini.

Turut hadir Ketua Pemuda SAPP Edward Dagul, Pengerusi SAPP cawangan Kampung Labak Thomas Fredonan dan pemimpin setempat.

Lonjuing dan suaminya yang berusia 60 tahun itu kini mendiami rumah papan usang di kampung itu sejak sekian lama tanpa bekalan letrik mahupun air bersih.

"Sebelum ini saya terpaksa mendokong isteri saya ke sana ke mari terutamanya di dalam rumah apabila dia ingin melakukan sesuatu benda.

"Memang perit kerana saya bukannya muda lagi. Badan saya juga sering sakit-sakit," kata Elis .

Elis memberitahu bahawa dia tidak dapat bertani sejak Lonjuing lumpuh kerana terpaksa memberi perhatian sepenuh masa terhadap keperluan isterinya.

Katanya, permohonan meminta bantuan daripada Jabatan Kebajikan telah diajukan tetapi mereka masih belum menerima sebarang jawapan sehingga ke hari ini.

Dagul berkata, keperitan hidup Lonjuing sampai keperhatian beliau melalui para ahli parti di cawangan itu.

"Ini bukan isu politik dan kami tidak ingin mempolitikkan perkara ini. Kami beri bantuan atas dasar perikemanusiaan," kata Dagul.

Katanya, SAPP akan terus memberi bantuan seperti itu tanpa mengira bangsa, agama atau fahaman politik.
 

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party