Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2009 Dec 29 - SAPP berjaya laksana penjemanaan semula parti

SAPP berjaya laksana penjemanaan semula parti

Peserta menjatuhkan diri dan disambut para peserta lain sebagai tanda setia kawan pada sesi latihan kem GKB ituKOTA KINABALU, 26 Dis 2009: Parti Maju Sabah (SAPP) telah selesai melaksanakan penjenamaan semula parti berbilang kaum itu dengan mencapai kejayaan memberangsangkan.

Presiden SAPP Datuk Seri Panglima Yong Teck Lee berkata, penjenamaan semula parti itu telah berjaya dan selesai dijalankan dengan beberapa siri program turun ke padang menemui serta menjelaskan kepada rakyat di seluruh negeri.

Katanya, rakyat di seluruh negeri samada di kawasan bandar atau luar bandar kini memahami perjuangan sebenar SAPP dan mula memberi sokongan serta menyertai perjuangan parti itu.

Katanya, penubuhan Jawatankuasa Pusat Perhubungan (CLC) atau lebih dikenali sebagai bahagian dan cawangan diserata negeri menunjukkan perjuangan SAPP yang mengutamakan rakyat diterima dengan baik.

Bekas Ketua Menteri itu berucap pada majlis penyampaian sijil kepada 42 peserta kursus kem Graduan Kem Belia (GKB) Elit SAPP 2009 di Inanam, dekat sini.

Turut hadir Timbalan Presiden merangkap Ahli Parlimen Sepanggar Datuk Eric Majimbun, Naib Presiden Datuk Frankie Chong, Pengerusi Penganjur Stephen Gaimin, Ketua Pemuda SAPP Edward Dagul dan Naib Presiden Don Chin.

Para peserta elit itu dipilih dari graduan yang telah mengikuti kem itu di seluruh Sabah sejak awal tahun.

Lebih dari 5,000 belia dan beliawanis telah mengikuti kem GKB itu di seluruh Sabah sejak 10 tahun lalu dan ramai telah dilatih menjadi pemimpin.

Kem GKB Elit itu memberi tumpuan terhadap bidang politik dengan melengkapi mereka segala keperluan untuk menghadapi pilihanraya akan datang.

Presiden SAPP Datuk Seri Panglima Yong Teck Lee (empat kiri) menyampaikan sijil kepada salah seorang peserta kem GKB. Turut kelihatan Eric (tiga kiri), Frankie (dua kiri), Don Chin (kiri) dan Edward (enam kiri)

Ketua Pemuda SAPP Edward Dagul memberi kata semangat kepada para peserta kem GKB dengan pembesar suara diperbuat daripada buluh sebagai tanda pentingnya menjaga sumber alam

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party