Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2010 Jan 4 - SAPP Tenom akan serah memorandum bantah bekalan air kotor

SAPP Tenom akan serah memorandum bantah bekalan air kotor

TENOM, Jan 4, 2010: Jawatankuasa Parti Maju Sabah (SAPP) CLC Melalap dalam mesyuarat bulanannya pada Isnin merumuskan bantahan parti itu kepada pihak pihak berkaitan berhubung masalah bekalan air kotor dan keruh termasuk masalah kekerapan bekalan elektrik terputus didaerah disini agar pihak tertentu akan mengambil tindakan serius untuk menangani masalah tersebut.

SAPP juga telah memutuskan akan menghantar satu memorandum bantahan kepada Pengerusi Majlis Mesyuarat Pembangunan dan Tindakan daerah disini dalam masa terdekat supaya masalah tersebut dapat dibincangkan dengan seberapa segera.

Naib Presiden SAPP yang juga Pengerusi CLC Melalap Jimmy Jawatah ketika memberitahu Harian Ekspress selepas mesyuarat itu kelmarin (Isnin) berkata,

"Saya tiada pilihan selain menghantar satu memorandum bantahan itu kepada pihak berkaitan dalam kerajaan…supaya keluhan rakyat dikawasan luar bandar yang dikemukakan oleh AJK kami dapat diambil perhatian serius, jika kerajaan memikirkan yang mereka juga prihatin kepada masalah rakyat tanpa pilih kasih," tegas Jimmy.

"Saya kesihan melihat pengguna pengguna yang tinggal dikawasan pekan dan juga koloni perumahan merupakan kawasan yang terjejas teruk dengan bekalan air kotor dan keruh…mereka terpaksa menggunakan filter untuk tujuan itu namun keadaan semakin serius," tambah beliau lagi.

Manakala salah seorang AJK CLC yang hanya mahu dikenali sebagai Cikgu Yong, melahirkan kekecewaannya dengan prestasi pembekalan elektrik disini yang sering terputus bekalan yang beliau sifatkan sebagai ‘ mengganggu keselesaan’ malah amat menyusahkan penduduk.

"Saya tidak dapat bayangkan kemarahan setiap penduduk disini…kerana bekalan terputus tidak menentu sama ada waktu malam mahun pun siang, sedangkan didaerah ini adalah pusat bekalan elektrik yang dihasilkan hydro elektrik Pangi. Kalaulah alasannya injin penjana rosak, tetapi kenapa memakan masa bertahun tahun lamanya untuk dibaiki," tanya Yong dengan nada yang kesal.

"Kita tidak mahu SESB memberi jawapan yang sama seolah olah sekadar melepaskan batuk ditangga bila diajukan soalan berhubung kekerapan terputus bekalan…apa yang kami mahu SESB memberi satu jawapan titik nokhta bila masalah itu akan selesai," tambahnya lagi.

Oleh: Mail MathewCaption:-Gambar - JK CLC Melalap.


 

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party