Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2010 Jan 11 - SAPP kunjungi rumah kebajikan

SAPP kunjungi rumah kebajikan

Anchil Tseu (kiri) Stella Yong (dua kiri), Chu Yun Moi (tiga kiri), Liew Teck Chan (empat kiri) menyampaikan hamper kepada para penghuni Rumah Bakti HarapanKOTA KINABALU, 11 Jan 2010: Parti Maju Sabah (SAPP) telah mengadakan lawatan ke beberapa rumah kebajikan di sekitar ibu negeri sempena ulang tahun ke-16 parti itu.

Satu rombongan diketuai Datin Seri Stella Yong, isteri Presiden SAPP Datuk Seri Yong Teck Lee telah melawat Rumah Bakti Harapan di Inanam dan Cheshire Home di Likas di sini, semalam.

Rombongan itu, membahagi-bahagikan hamper serta berbagai cendera hati kepada para penghuni rumah-rumah kebajikan itu dalam lawatan tersebut.

Turut serta dalam lawatan itu ialah Datuk Liew Teck Chan Timbalan Presiden SAPP merangkap Ahli Dewan Undangan Negeri kawasan Likas dan isteri Datin Chu Yun Moi serta rombongan dari Jawatankuasa Perhubungan Pusat (CLC) Likas.

Teck Chan berkata, lawatan itu selain sempena Ulang Tahun ke-16 Parti Maju Sabah (SAPP) juga merupakan aktiviti kebajikan parti itu sempena perayaan Tahun Baru Cina yang bakal menjelang tidak lama lagi.

Teck Chan yang juga Pengerusi Jawatankuasa Perhubungan Pusat (CLC) Likas berkata, lawatan itu juga bertujuan memberi kasih sayang selain membawa kegembiraan terhadap para penghuni kurang upaya itu.

Stella Yong (kanan), Chu Yun Moi (tujuh kanan), Liew Teck Chan (Lapan kanan) menyampaikan hamper kepada para penghuni Cheshire HomeKatanya, aktiviti kebajikan seumpama itu merupakan salah satu usaha SAPP memberi isyarat kepada masyarakat bahawa orang kurang upaya juga perlu sering diingati walaupun dalam keadaan apa sekalipun.

Rumah Bakti Harapan kini dihuni sembilan orang kurang upaya berusia dari 17 tahun hingga 40 tahun, kata Pengetuanya Anchil Tseu.

Cheshire Home kini dihuni 29 orang kurang upaya berusia dari 16 tahun hingga 63 tahun, kata Pengetuanya Jennifer Liew.

Anchil dan Jennifer berterima kasih kepada SAPP kerana sering mengadakan lawatan terhadap kedua-dua rumah kebajikan itu terutama sekali dalam musim perayaan.
 

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.



Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party