Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2010 Jan 18 - Pengangguran belia dan masalah tanah dua isu runcing

Pengangguran belia dan masalah tanah dua isu runcing

Presiden SAPP selaku Pengerusi Jawatankuasa Perhubungan Pusat (CLC) Karambunai Datuk Seri Panglima Yong Teck Lee menerima borang permohonan keahlian baru daripada Pengerusi baru SAPP Kampung Unggun Rizal Haji LimatKOTA KINABALU, 18 Jan 2010: Pengangguran di kalangan belia dan masalah tanah masih menjadi dua isu meruncing yang dihadapi rakyat Malaysia di Sabah, kata Presiden Parti Maju Sabah (SAPP) Datuk Seri Panglima Yong Teck Lee.

Bekas Ketua Menteri itu berkata, pembangunan pesat sesuatu kawasan untuk dijadikan kawasan perbandaran baru dan masalah infrastruktur kerajaan menjadi punca kehilangan banyak tanah-tanah kampung.

"Pada masa ini insiden merampas tanah oleh syarikat-syarikat besar di kawasan pantai timur dan pedalaman negeri ini kelihatan seolah-olah seperti perkara biasa.

Kampung Rampayan di Menggatal yang dekat dengan Bandaraya ini telah diukur oleh pihak tidak dikenali dan telah menimbulkan kebimbangan di kalangan para penduduk kampung," katanya.

Beliau berkata demikian pada satu sesi perjumpaan dengan para ahli SAPP di Kampung Unggun, Menggatal, dekat sini.

Kampung Unggun merupakan salah satu cawangan yang aktif dalam Jawatankuasa Perhubungan Kawasan (CLC) SAPP Karambunai.

Teck Lee merupakan Pengerusi Jawatankuasa Perhubungan Pusat (CLC) Karambunai.

Turut hadir Pengerusi SAPP Kampung Unggun yang baru Rizal Haji Limat. Allahyarham Haji Limat adalah bekas Ketua Kampung Unggun.

Hadir sama Timbalan Presiden merangkap Ahli Parlimen Sepanggar Datuk Eric Majimbun, Timbalan Presiden merangkap Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN)

Likas Datuk Liew Teck Chan, naib Presiden Don Chin dan beberapa pemimpin parti.

Katanya, tanah kampung tradisi dan tanah simpanan kerajaan juga hilang kepada syarikat-syarikat pembangunan.

Beliau berkata, ada kemungkinan rakyat tempatan menjadi setinggan di kawasan tanah mereka di masa hadapan.

"Cadangan reformasi tanah yang sedang SAPP siapkan pada masa ini akan menjaga kepentingan penduduk tempatan terhadap tanah," kata Teck Lee memberi jaminan. Katanya, generasi muda hanya mempunyai kawasan kecil untuk membina rumah kampung apabila mereka berkahwin.

Rizal berkata, para penduduk kampung tidak akan melupakan sumbangan dan perkhidmatan pemimpin SAPP seperti Ahli Parlimen Sepanggar merangkap Timbalan Presiden Datuk Eric Majimbun, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Likas merangkap Timbalan Presiden Datuk Liew Teck Chan.dan Teck Lee yang pernah menjadi wakil rakyat kawasan itu.
กก

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party