Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2010 Jan 18 - SAPP janji kembalikan semula Kampung Maang kepada Penampang

SAPP janji kembalikan semula Kampung Maang kepada Penampang

Presiden SAPP Datuk Seri Panglima Yong Teck Lee menerima borang permohonan keahlian daripada Pengerusi SAPP cawangan Kimoligan, Alexander Masabal sambil disaksikan para pemimpin parti di Kampung Pogunon dekat siniPENAMPANG, 18 Jan 2010: Kampung Maang, dekat sini, akan dikembalikan semula ke dalam pentadbiran Majlis Daerah Penampang (MDP) daripada Majlis Daerah Kecil Putatan (MDKP), sebaik saja Parti Maju Sabah (SAPP) mengambil alih tampuk pimpinan Kerajaan Sabah pada pilihan raya akan datang.

Proses itu boleh dilakukan dalam masa enam bulan, kata Presiden SAPP Datuk Seri Panglima Yong Teck Lee.

"Saya berjanji Kampung Maang dikembalikan semula kepada Penampang daripada Putatan. Enam bulan diperlukan untuk selesaikan proses itu," kata bekas Ketua Menteri itu.

Teck Lee berucap merasmikan dua cawangan baru SAPP C Pogunon dan Kimoligan - semuanya berada dalam kawasan Parlimen Penampang.

Hadir sama dua Timbalan Presiden SAPP Datuk Eric Majimbun selaku Ahli Parlimen Sepanggar dan Datuk Liew Teck Chan selaku Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Likas.

Presiden SAPP Datuk Seri Panglima Yong Teck Lee disambut dengan penuh mesra oleh beberapa ahli baru wanita cawangan Pogunon di Kampung Pogunan dekat siniTurut hadir, Setiausaha Agung Datuk Richard Yong, Ketua Pemuda Edward Dagul, Ketua Penerangan Chong Pit Fah, Naib Presiden Don Chin Hon Kiong, Pembantu Setiausaha Agung Foo Fook Ming dan beberapa pemimpin parti.

Teck Lee berkata, penduduk asal Kampung Maang telah membantah apabila kampung itu dimasukkan ke dalam pentadbiran MDKP sedikit masa dulu tetapi tidak diendahkan Kerajaan Barisan Nasional (BN) Sabah ketika itu.

Beliau berkata, sebagai sebuah parti berteraskan rakyat SAPP akan penuhi kehendak penduduk Kampung Maang kembali kepada Penampang.

"Setinggan Sri Tanjung yang ditempatkan semula di Kampung Maang apabila kawasan itu dirobohkan untuk projek pembesaran Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu di Petagas, dekat sini, juga akan dipindahkan sebagai memenuhi satu lagi kehendak penduduk Kampung Maang," katanya.

Katanya, para setinggan itu akan dipindahkan ke Putatan atau tempat lain yang lebih sesuai dalam jangka waktu tidak lama sebaik saja SAPP memerintah.

Katanya, penempatan semula setinggan Sri Tanjung ke Kampung Maang dibantah para penduduk kampung tetapi Kerajaan BN Sabah tetap meneruskannya.

pembukaan cawangan di Kg Unggun

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party