Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2010 Jan 22 - SAPP gesa kerajaan BN, Dana RM1 juta untuk pulihkan Giatmara terbengkalai bukan rethorik

SAPP gesa kerajaan BN, Dana RM1 juta untuk pulihkan Giatmara terbengkalai bukan rethorik

TENOM: Naib Presiden Parti Maju Sabah (SAPP) Jimmy Jawatah (gambar) mengalu alukan usaha kerajaan Barisan Nasional (BN) menyelamatkan pusat GiatMara disini yang telah terbengkalai sejak tahun 2004 dengan memberi suntikan dana sejumlah hampir RM1 juta meskipun tindakan itu terlambat namun ia masih boleh diterima.

Katanya, kelantangan pembangkang menyuarakan masalah tersebut sebelum ini iaitu selepas ia terbengkalai dan terus terbiar sejak lebih 10 tahun lalu akhirnya dipandang serius oleh kerajaan disaat saat ini.

"Kita mengharapkan agar kerajaan terus melaksanakan apa yang telah dijanjikan Timbalan Menteri itu kelmarin (Khamis) adalah betul dan bukan rethorik lagi," kata beliau dalam satu kenyataan disini ketika memberitahu Harian Ekspress pada Jumaat.

Beliau yang juga Ketua CLC SAPP Dun Melalap dan Kemabong berkata demikian ketika mengulas pengumuman Timbalan Menteri Pembangunan LuarBandar dan Wilayah (KKLW) Datuk Hassan Malik berhubung suntikan dana hampir RM1 juta untuk menyelamatkan pusat GiatMara disini yang telah terbengkalai sejak tahun 2004.

Jimmy berkata, beliau kesal dan mempertikai tindakan kerajaan yang tidak menyenaraikan masalah pusat itu ke dalam RMK-9 supaya ia mendapat blok peruntukkan yang mencukupi untuk menyiapkan pusat itu dengan lengkap sekali.

"Kenapa peruntukkan itu dilaksanakan secara berperingkat peringkat mengikut fasa (bukan lump sum)¡­dan kalaulah begitu jadinya sudah tentu pembinaannya belum pasti akan siap sepenuhnya dalam jangka masa dua atau tiga tahun ini," tegasnya lagi.

Dalam pada itu, Jimmy seterusnya mengharapkan agar pelaksanaan itu (setelah suntikan dana) tidak akan berlaku lagi masalah kerja kerja tertangguh yang membawa kepada masalah terbengkalai.

Apa yang harus dilakukan tegas Jimmy, pelajar pelajar GiatMara diletakkan di sebuah pusat pembelajaran yang selesa dan lebih kondusif bagi mereka menimba ilmu setiap hari.

Oleh: Mail Mathew
¡¡

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party