Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2010 Jan 29 - Kerajaan Persekutuan Terlepas Pandang: SAPP

Kerajaan Persekutuan Terlepas Pandang: SAPP

KOTA KINABALU, Jan 29, 2010: Ketua Biro Pendidikan SAPP, Datuk Wong Yit Ming mendakwa Kerajaan Persekutuan terlepas pandang sekolah-sekolah Sabah dan Sarawak ketika menyediakan senarai 20 sekolah terbaik di Negara ini, baru-baru ini.

Dalam satu kenyataan di sini, Khamis, Wong berkata " kegagalan" sekolah-sekolah dari sabah dan Sarawak untuk berada dalam senarai itu bukan sahaja boleh dipersoalkan dan menghina guru-guru dan pelajar-pelajar di kedua-dua negeri itu, tetapi juga "satu bukti kukuh bahawa kerajaan Persekutuan mengabaikan pelbagai jenis sekolah di negeri-negeri itu,"

Beliau menegaskan perkara itu ketika mengulas pengumuman baru-baru ini yang dibuat oleh Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Pendidikan, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengenai senarai 20 sekolah terbaik di negara ini.

"ia adalah satu fakta bahawa sehingga hari ini Sabah masih berdepan masalah kekurangan guru disebabkan peruntukan tidak mencukupi daripada Kementerian Pendidikan.

"Kebanyakan sekolah di kawasan-kawasan luar bandar di Sabah masih lagi kekurangan kemudahan asas bekalan seperti elektrik dan air, dan kerana itu, memperlekeh pengumuman berterusan mengenai pengajaran Teknologi Maklumat dan Informasi (ICT) di sekolah-sekolah," katanya.
กก

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party