Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2010 Jan 29 - Pemimpin PBS Harus Berani Berjuang Untuk Pelabur SAS: SAPP

Pemimpin PBS Harus Berani Berjuang Untuk Pelabur SAS: SAPP

TAWAU, Jan 29, 2010: Pemimpin-pemimpin Parti Bersatu Sabah (PBS) harus berani berjuang untuk para pelabur Saham Amanah Sabah (SAS), dan mendesak supaya siasatan menyeluruh dijalankan terhadap siasko itu, kata ahli Majlis Tertinggi Parti Maju Sabah (SAPP), Yong Chong Kim.

Beliau menekankan, ini adalah perkara sewajarnya yang harus mereka lakukan jika mereka benar-benar mengambil berat tentang isu itu dan prihatin terhadap para pelabur SAS, seperti apa yang dicerminkan dalam kenyataan mereka baru-baru ini menegnai isu tersebut dan sewenang-wenangnya mengaitkannya Presiden SAPP datuk Yong Teck Lee dengan menggambarkan beliau sebagai penyebab utama kepada masalah disebalik isu berkenaan.

Katanya, para pemimpin PBS seperti timbalan presidennya, Datuk Dr Yee Moh Chai, Naib Presiden Datuk Herbert Timbon Lagadan, Ketua Penerangannya Datuk Johnny Mositun dan Pemimpin Kemajuan Rakyatnya Kapitan Chin Teck Ming yang melaung-laungkan isu itu sejak kebelakangan ini, tidak seharusnya begitu mudah berdiam diri sekarang ini hanya kerana Ketua Menteri Datuk Seri Musa Hj Aman baru-baru ini menyifatkan isu itu sebagai satu isu kecil.

"Mereka harus mempunyai keberanian untuk memperbetulkan perspektif Ketua Menteri terhadap isu itu yang bukannya isu kecil dan mendesak supaya siasatan menyeluruh dilakukan terhadapnya.

"Jika mereka gagal maka betullah tanggapan orang ramai bahawa selama ini mereka hanyalah mengeksploitasikan isu itu semata-mata untuk memburuk-burukkan presiden parti kami dan memberi gambaran tidak baik terhadap SAPP secara keseluruhannya. Jelas yang mereka tidak ada lagi isu lain yang lebih baik untuk mengaibkan presiden parti kami," kata Chong Kim dalam satu kenyataan dikeluarkan di sini pada rabu lalu.

Beliau mengulangi, siasatan menyeluruh diikuti dengan pengeluaran Kertas Putih adalah satu-satunya cara untuk mengetahui kebenaran di sebalik fiasco SAS itu.
กก

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party