Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2010 Feb 23 - Belia terkandas di KL

Belia terkandas di KL

TENOM: Naib Presiden Parti Maju Sabah (SAPP) Jimmy Jawatah (gambar) menolak dakwaan Menteri Pembangunan Sumber dan Kemajuan Teknologi Maklumat Datuk Dr Yee Moh Chai kononnya isu belia belia Sabah yang terkandas di Kuala Lumpur yang didedahkan media tempatan telah dipolitikkan.

Katanya, adalah agak keterlaluan bagi Yee memutarbelitkan fakta isu tersebut yang cuba mengaitkan pihak lain kononnya ia dipolitikkan, sedangkan masalah sebenar adalah disebabkan tindakan Kementerian Yee yang bersikap mundar mandir tidak konsisten.

Masalah penderitaan belia belia diKL terus berlarutan walaupun beberapa pemimpin dari parti kerajaan berusaha membantu mereka (belia terkandas) namun pendedahan akhbar Harian Ekspress pada Jumaat lepas keadaan masih belum berubah (belum ditangani) lagi.

"Kita bukan mahu menjadi juara politik kerana mengetengahkan isu belia belia terkandas disanaˇ­tetapi kita dalam pembangkang sekadar berperasaan simpati terhadap nasib yang menimpa para belia itu. Jadi, siapa yang harus bertanggungjawab membantu mereka kalau bukan kerajaan BN dibawah Kementerian Yee," kata beliau dalam satu kenyataan disini pada isnin.

"Saya kurang faham kenapa Dr Yee bertindak sedemikian dalam keadaan yang mendesak dan sanggup mencari alasan yang tidak menyenangi rakyat. Dulu Yee kata Kementeriannya tidak ada keperluan menghantar pegawainya menyiasat masalah belia terkandas diKLˇ­sekarang lain pula tindak tanduknya lagi," tegas Jimmy.

Tegas Jimmy lagi, adalah lebih baik Datuk Dr Yee berterus terang dan katakan sahaja yang beliau tidak berminat menyelesaikan masalah belia belia terkandas di KL dan seterusnya berpendirian bersikap tidak mahu 'mengambil tahu' .

Dalam pada itu, ekoran isu belia di KL yang kini bertali arus ketika ini dan sudah hampir sampai ke kemuncaknya, Ketua Menteri Datuk Seri Musa Aman dalam kenyataannya pada Ahad telah mengarahkan 2 Kementerian menyiasat masalah tersebut untuk diselesaikan segera.

Kementerian yang terlibat adalah Kementerian Pembangunan Masyarakat dan Hal Ehwal Pengguna Negeri Sabah dan Kementerian Pembangunan Sumber dan Kemajuan Teknologi Maklumat Sabah.

Oleh: Mail Mathew

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party