Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2010 Mac 3 - Richard: Bantulah mangsa kebakaran Kg Sri Pandan

Richard: Bantulah mangsa kebakaran Kg Sri Pandan

Datuk Richard Yong dan Encik Dullie Haji Marie sedang berbual-bual dengan mangsa-mangsa kebakaran bagi memberi sokongan moralKOTA KINABALU, 2 Mac 2010: Parti Maju Sabah (SAPP) menggesa Kerajaan Negeri menjelaskan status Kampung Sri Pandan di Putatan dekat sini yang mengalami kebakaran besar beberapa hari lalu bagi memudahkan bantuan disalurkan kepada 500 mangsa bencana itu.

Pengerusi Perhubungan Kawasan (CLC) SAPP Tanjung Aru, Datuk Richard Yong berkata, status kampung itu sangat penting agar mangsa kebakaran dapat tahu samada mereka boleh atau tidak membina semula rumah di atas tapak tanah rumah mereka yang telah terbakar pada minggu lalu.

"Walaubagaimanapun, adakah Kerajaan Sabah mempunyai rancangan menempatkan semula para mangsa itu dan apakah bentuk bantuan yang telah mereka terima setakat ini," soal Richard ketika melawat para mangsa kebakaran itu pada hari ini.

Beliau diiringi Pengerusi Perhubungan Kawasan (CLC) Petagas Encik Dullie Haji Marie serta ahli-ahli parti dari kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Petagas.

Richard kesal kerana belum ada kelihatan tindakan yang berkesan daripada wakil-wakil rakyat dari kawasan tersebut walaupun kebakaran itu telah berlaku beberapa hari lalu.

Kebakaran yang berlaku pada hari Jumaat lalu telah memusnahkan kira-kira 42 buah rumah dan mengakibatkan 500 orang dari 70 keluarga hilang tempat tinggal serta sebahagian besar harta benda mereka.

Richard turut memberi pujian terhadap sikap keprihatinan beberapa Persatuan Bukan Kerajaan [NGOs] yang tampil ke depan mengagih-agihkan sumbangan berupa makanan, pakaian dan wang kepada para mangsa kebakaran tersebut.

Beliau berkata, tindakan cepat NGO dalam membantu para mangsa kebakaran tersebut jelas menunjukkan mereka mendahului Kerajaan Negeri.

Beliau seterusnya merayu Kerajaan agar bertindak segera bagi meringankan bebanan para mangsa kebakaran tersebut.

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party