Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2010 Mar 4 - Kelajuan pump bot sukar diatasi polis marin

Kelajuan pump bot sukar diatasi polis marin

KOTA KINABALU, 4 Mac 2010: Polis Marin sukar menangani jenayah penyeludupan di kawasan perairan Pantai Barat Sabah kerana kaedah pengangkutan yang digunakan penjenayah lebih laju berbanding dengan bot milik pasukan keselamatan itu.

Pegawai Memerintah Polis Marin Kota Kinabalu ASP Mohammad Aris Jambul berkata, penyeludup sering menggunakan Pump Boat satu jenis pengangkutan air yang laju dan sukar diatasi.

Katanya, pihak polis mendapati Pump Boat menjadi alat untuk mengangkut barang seludup yang sering digunakan penjenayah yang terdiri daripada Pendatang Asing Tanpa Izin (PATI).

Beliau berkata demikian dalam satu sesi dailog bersama dengan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Likas Datuk Liew Teck Chan dan kakitangan pejabat wakil rakyat itu di Inanam, dekat sini.

"Oleh itu kita berharap kerajaan dapat meluluskan satu akta agar penggunaan pump boat ini diharamkan di negeri ini secara menyeluruh," katanya.

Mohammad Aris seterusnya berkata, jenayah bermaksud pengedaran dadah seperti Syabu, penyeludupan, curi, gaduh, menangkap ikan menggunakan bajan terlarang seperti bom.

Katanya, pasukan beliau bertanggungjawab menjaga perairan dipesisir pantai dari Teringai dalam daerah Kudat hingga ke Kuala Penyu yang melibatkan enam daerah.

Mohammad Aris juga meminta kerjasama ADUN Likas serta masyarakat setempat dikawasan itu agar bersama sama menangani serta membenteras jenayah demi keselamatan bersama.

Teck Chan berkata, beliau dan kakitanganya sedia memberi kerjasama dengan pihak polis dalam membanteras jenayah untuk kebaikan bersama.

Turut hadir bersama Polis Marin Kota Kinabalu ialah Suaib Mutalib, David Liew, Tan Ek Piew, Simon Liew, Helen Baikan, Rose Ng, Etor Masambal, Dzulkifli Chin, Alfred Lim, Tuan Hj Bantilan Bin Alkis, Matlan Bin Marasin, Ag. Talip Ag. Bagul.

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party