Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2010 Mar 8 - Jangan tuding jari kepada media kerana jumlah kurang tepat

SAPP: Jangan tuding jari kepada media kerana jumlah kurang tepat

Jamawi kedua dari kanan bersama sama dengan 3 belia yang kehilangan KP. Mereka bergambar dihadapan Pejabat JPN KLTENOM, Mac 8, 2010: Naib Presiden Parti Maju Sabah (SAPP) Jimmy Jawatah berpendapat bahawa nasib yang telah menimpa keatas belia belia yang dikatakan terkandas di Kuala Lumpur (KL) sepertimana yang dilaporkan media baru baru ini, perlu dibantu kerajaan dengan segera daripada terus melarat di sana kerana apa yang sudah berlaku sedikit sebanyak telah mencalar imej Sabah pada keseluruhannya.

Beliau berkata, mungkin bukan niat mereka (belia) sehingga terjadi sebegitu rupa tetapi dengan 'mengulang tayang' kisah lalu, mengapa mereka terjadi melarat disana bukan masanya, namun yang perlu dilakukan kerajaan masalah mereka harus diselesaikan terlebih dahulu.

"Jangan asyik mempersoal jumlah angka mereka yang tepat dan menuding jari kepada mediaĦ­tetapi media sudah lakukan yang terbaik khususnya Harian Ekspres yang bersungguh sungguh menguatarakan kisah belia belia yang merempat disana. Kita semua harus bersyukur," kata beliau dalam satu kenyataan menerusi laman Facebook yang dihantar kepada harian Ekspress pada Sabtu.

"Mereka juga ingin menimba pengalaman yang lebih luas yang tidak terdapat dinegeri ini seperti bidang juruletrik, multimedia, dan sektor pembuatan dimana apa yang berlaku hari ini di luar jangkaan mereka. Janganlah mengata mereka yang bukan bukan dan boleh menyinggung perasaan mereka," tegas Jimmy lagi.

Kepada satu soalan berhubung kenyataan Timbalan Ketua Menteri Sabah yang juga Presiden PBS Datuk Seri Panglima Joseph Pairin Kitingan yang mengatakan bahawa sebelum ini pun KDCA dalam jawatankuasanya di Lembah Klang ada membantu penduduk Sabah bermasalah diKL tetapi tiada publisiti Jimmy berkata.

"Mungkin cara tanpa publisiti meluas suatu langkah yang lebih baik untuk membantu kes kes sedemikian rupa supaya imej buruk kita tidak tersebar luas. Apa yang lebih penting adalah keikhlasan membantu dan bukan publisiti," tegasnya lagi.

Sementara itu, Exco Pergerakan Pemuda Umno pusat yang juga Pegawai Khas Menteri Pembangunan Luar Bandar dan Kemajuan Wilayah Jamawi Jaafar dalam satu kenyataan yang dihantar menerusi Facebook berkata, kesemua belia yang bermasalah sudah pun mendapat pekerjaan tetap kecuali tiga orang belia yang kehilangan kad pengenalan.

Bagaimanapun kata Jamawi, ketiga tiga belia itu telah dibantunya untuk mendapatkan kad pengenalan baru di Jabatan Pendaftaran Negara di KL. Jamawi optimis bahawa mereka juga akan mendapatkan pekerjaan sebaik baik saja KP baru diperolehi dalam masa terdekat.

Oleh: Mail Mathew

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party