Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2010 Mar 14 - Pemuda SAPP Zon Pedalaman turun padang lancar program 'Belia Berdikari'

Pemuda SAPP Zon Pedalaman turun padang lancar program 'Belia Berdikari'

Rudy menyerahkan pakaian seragam baru kepada salah seorang ketua Pemuda CLCKENINGAU, Mac 14, 2010: Kepimpinan Pergerakan Parti Maju Sabah (SAPP) Zon Pedalaman akan menggerakan sayap itu dengan melaksanakan pelbagai program turun padang antaranya program 'Belia Berdikari' yang bertujuan untuk mendekati golongan pemuda terutamanya mereka yang tercicir dalam pencarian pekerjaan.

Demikian dinyatakan Ketua Pergerakan Pemuda SAPP Zon Pedalaman Rudy Sulaiman Mairi dalam satu kenyataan dipejabat perhubungan parti itu disini sejurus selepas selesai mesyuarat pergerakan itu pada Sabtu.

Tegasnya, sudah sampai masanya bagi kepimpinan pergerakan itu untuk turun padang menjelajah ke pelusuk kawasan mencari mereka yang dipercayai masih belum berpekerjaan tetap dan menyertai program yang dirancangkan pemuda SAPP.

Rudy yang juga Ketua Pergerakan Pemuda SAPP CLC Melalap seterusnya berkata, janganlah mereka ini terus terpengaruh dengan dakyah 'sinaran lampu terang' dibandar bandar besar lalu berhijrah kesitu tanpa berfikiran panjang tetapi akhirnya mereka menyesal selepas terjebak dengan masalah sosial.

"Semuanya bergantung kepada diri kita sendiri…kalau mahu majukan diri sendiri, kita kena lebih berusaha dalam sektor pertanian atau perniagaan kecil kecilan tanpa bergantung bantuan orang lain," tegas Rudy lagi.

Dalam pada itu, ketika menjawab soalan berhubung persiapan pergerakan itu untuk menghadapi pilihanraya umum akan datang beliau berkata, pemuda SAPP sudah bersiap sedia untuk menghadapinya pada bila bila masa.

Seramai 7 CLC Pergerakan Pemuda SAPP telah menerima pakaian seragam baru pergerakan itu yang memperlihatkan bahawa mereka mempunyai azam baru dan imej baru untuk menghadapi PRU13.

Oleh: Mail Mathew

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party