Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2010 Mar 17 - SAPP: Adakah Hiew mewakili DAP dan Pakatan dengan kenyataannya?

SAPP: Adakah Hiew mewakili DAP dan Pakatan dengan kenyataannya?

Kota Kinabalu, Mac 17, 2010: Parti Maju Sabah (SAPP) naib president Amde Sidik hari ini bertanya adakah kenyataan Dr Hiew King Chew mewakili DAP dan Pakatan dalam keseluruhannya.

"Mengikut kenyataan Dr Hiew dalam laman web (erapakatan.com) bahawa SAPP mesti bertoleransi jika mahu menumbangkan BN. Beliau juga mengata ini kerana SAPP ingin bertanding 40 daripada 60 kerusi DUN Sabah dalam pilihanraya akan datang.

"Hiew juga berpendapat bahawa SAPP mesti dalam Pakatan jika tidak, SAPP adalah musuh Pakatan!

"Dua pertanyaan yang Hiew mesti jawab: pertama, adakah ini bermakna Hiew mewakili DAP dan ini dasar parti DAP keseluruhannya?

"Kedua, adakah juga Hiew mewakili dan Pakatan dan ini dasar Pakatan (DAP, PKR, PAS)?

"Ramai pengundi di Kota Kinabalu, berpendapat bahawa kenyataan yang dibuat Hiew tidak boleh dianggap mewakili kemahuan pengundi Kota Kinabalu, antara sebab, ialah, kemenangan Hiew cuma 106 undi dalam pemilihan 3 penjuru dalam pilihanraya dulu.

"Hiew memandai-mandai membuat polisi untuk parti beliau dan seterusnya untuk Pakatan? Banyangkanlah suatu hari nanti beliau mempunyai kuasa besar sudah tentu banyak perkara yang lebih rumit akan berlaku atas ketidak usual periksa dan kenyataan semburunoh beliau.

"Isu dimana SAPP akan bertanding 40 kerusi dari pada 60 kerusi DUN di Sabah adalah merupakan satu target (working target) buat SAPP. SAPP sebuah parti yang mengamalkan demokrasi untuk kebaikan rakyat Sabah, maksudnya, sentiasa ada ruang untuk perbahasan dan tegur menegur. Contohnya, jika ada gambaran yang menujukan rakyat Sabah mahukan SAPP bertanding banyak  kerusi ini adalah satu perkara yang SAPP ambil kira demikian juga kalau rakyat mahu sebaliknya.

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party