Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2010 Mar 24 - 1Malaysia hanya untuk Semenanjung

1Malaysia hanya untuk Semenanjung

PAPAR, 25 Mac 2010: Bekas Menteri Kewangan Sabah Datuk Haji Mohd Noor Mansor berkata konsep 1Malaysia hanya untuk Semenanjung manakala Sabah atau Sarawak terkecuali.

Katanya, Konsep 1Malaysia itu adalah satu retorik Kerajaan Barisan Nasional (BN) untuk kepentingan politik mereka di Semenanjung.

"Konsep 1Malaysia, Rakyat di Dahulukan dan Pencapaian di Utamakan yang di laungkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak hanya untuk penduduk di Semenanjung saja tanpa melibatkan Sabah mahupun Sarawak ," katanya.

Beliau berucap pada majlis perasmian cawangan Kampung Laut, sebuah cawangan baru Parti Maju Sabah (SAPP) dalam Jawatankuasa Perhubungan Kawasan (CLC) Pantai Manis di kediaman Pengerusi penaja cawangan Ramlan Roslan di kampung itu, dekat sini, semalam.

Hadir sama Presiden SAPP Datuk Seri Panglima Yong Teck Lee, Timbalan Presiden merangkap Ahli Parlimen Sepanggar Datuk Eric Majimbun, Baib Presiden SAPP Datuk Rashid Gador dan Ketua Pemuda SAPP merengkap Pengerusi CLC Pantai Manis Edward Dagul.

Mohd Noor yang menjadi Menteri Kewangan Sabah semasa pemerintahan Kerajaan Berjaya berkata, konsep 1Malaysia yang mengutamakan perpaduan itu sebenarnya sudah lama dipraktikkan rakyat Sabah.

Mohd Noor seterusnya berkata, perkahwinan campur di Sabah juga sebenarnya sudah lama dipraktikkan rakyat di negeri ini dan perkara itu berjaya menyemai perpaduan di kalangan masyarakat majmuk di Sabah .

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party