Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2010 Mar 25 - Sebaris rumah Taman Jumbo diancam bahaya

Sebaris rumah Taman Jumbo diancam bahaya

Chung menunjukkan pokok kering besar yang menutupi tiang lampu serta talian letrik di Taman Jumbo. Beberapa batang pokok juga tumbuh mengatasi ketinggian talian letrik di satu barisan rumah di Taman ituKOTA KINABALU, 25 Mac 2010: Beberapa batang pokok kayu berusia lebih 25 tahun didapati membahayakan beberapa rumah di Taman Jumbo dan Taman Seri Utama, di Petagas, di sini.

Ketinggian beberapa pokok melebihi talian letrik di satu barisan rumah di Taman Jumbo dan para penduduk bimbang talian akan putus jika pokok itu tumbang atau dahan patah akibat ditimpa cuaca buruk.

Seorang penduduk, Chung Ming Kong berkata, bahaya seperti renjatan letrik boleh berlaku terhadap penduduk jika talian terputus.

"Sebatang pokok besar yang sudah kering berusia lebih 25 tahun juga mengundang bahaya kerana terlalu dekat dengan talian letrik yang bersebelahan dengan rumah kedai Taman Jumbo itu.

"Salah sebuah rumah berada dalam keadaan bahaya kerana pokok itu boleh tumbang pada bila-bila masa saja. Pokok-pokok itu termasuk pokok kering besar itu ditanam pihak pemaju ketika perumahan itu mula dibina," kata Chung yang juga Pengerusi Parti Maju Sabah (SAPP) cawangan Putatan.

Katanya, kawasan permainan di Taman Seri Utama sudah tidak boleh digunakan lagi kerana alat permainan telah rosak serta ditumbuhi semak dan pokok seperti pokok kelapa.

Chung menunjukkan pokok kering agak besar yang menutupi tiang lampu di hadapan kawasan permainan di Taman Seri UtamaBeliau berkata, kawasan permainan itu sudah terlalu lama terbiar sehingga tidak boleh dikunjungi lagi oleh para penduduk di kawasan sekitar terutamanya penduduk dari Taman Seri Utama.

Katanya, tiang lampu jalan dihadapan kawasan permainan itu juga boleh rosak pada bila-bila masa kerana dilingkari tumbuhan.

Ming Kong berkata, tiang lampu itu juga boleh rosak sekiranya sebatang pokok kering agak besar disebelahnya tumbang.

Beliau seterusnya berkata bahawa, parit dihadapan kawasan permainan itu juga didapati tersumbat kerana diliputi pasir serta sampah sarap.

Katanya, beliau dan para penduduk di kedua-dua taman perumahan itu telah memaklumkan Majlis Daerah Penampang (MDP) mengenai keadaan di kedua-dua taman itu tetapi sehingga kini tidak ada sebarang tindakan diambil.

Katanya, para penduduk berharap MDP akan bertindak segera kerana khuatir keselamatan mereka sentiasa terancam.

Chung menunjukkan parit yang tersumbat di hadapan kawasan permainan di Taman Seri Utama
Chung menunjukkan parit yang tersumbat di hadapan kawasan permainan di Taman Seri Utama
Keadaan kawasan permainan di Taman Seri Utama yang rosak teruk serta ditumbuhi semak dan pokok kelapa
Keadaan kawasan permainan di Taman Seri Utama yang rosak teruk serta ditumbuhi semak dan pokok kelapa

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party