Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2010 May 4 - Wanita SAPP anjur Majlis Malam Mesra Hari Ibubapa

Wanita SAPP anjur Majlis Malam Mesra Hari Ibubapa

Kota Kinabalu, Mei 4, 2010: Pergerakan Wanita Parti Maju Sabah (SAPP) Zon Kota Kinabalu, Penampang dan Labuan akan menganjurkan "Majlis Mesra Hari Ibu-Bapa" pada 25 Jun 2010 bertempat di Grand Port View, Kota Kinabalu.

Pengerusi penganjurnya, Puan Lily Liew berkata, majlis itu akan dirasmikan oleh Presiden SAPP, Datuk Seri Panglima Yong Teck Lee.

Katanya, penganjuran majlis itu merupakan sabahagian daripada usaha SAPP bagi menerap nilai murni dikalangan generasi muda agar menghormati, menghargai jasa serta sumbangan kedua-dua ibu bapa mereka.

"Ini merupakan tahun ke-16 Pergerakan Wanita SAPP menganjurkan aktiviti yang amat bermakna dan berfaedah itu, Saya berharap generasi muda akan bersama-sama ibu bapa menghadiri majlis sambutan yang khusus untuk kedua-dua orang tua mereka ", katanya pada sidang akhbar di sini, hari ini.

Lily Liew berkata, Pergerakan Wanita SAPP sentiasa menggerakan aktiviti bagi menyedarkan masyarakat tentang pentingnya budaya menghormati dan menghargai golongan yang lebih tua.

"Majlis Mesra Hari Ibu Bapa juga memberi peluang kepada pucuk pimpinan parti bertemu dan beramah-mesra dengan ahli-ahli di peringkat akar umbi dan juga rakyat serta keluarga mereka bagi mengeratkan lagi hubungan dan jalinan silatulrahim", tegasnya.

Beliau berkata, bagi menjayakan majlis itu, isteri Presiden parti, YBhg Datin Seri Panglima Stella Yong, Ketua Pergerakan Wanita SAPP, Puan Melanie Chia yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Luyang, isteri ADUN Likas, Puan Chu Yun Moi, isteri Ahli Parlimen Sepanggar, Datin Sylvia Majimbun, isteri Ketua Penerangan, Puan Wong Su Ying, isteri Setiausaha Agung SAPP, Datin Helen Tseu telah dilantik sebagai penasihat majlis. Sementara Ketua Pergerakan Wanita SAPP Zon Kota Kinabalu, Penampang dan Labuan , Puan Siaw Shui Lan dilantik sebagai Pengerusi Majlis.

Katanya, pelbagai acara menarik telah disusun bagi memeriahkan lagi sambutan Majlis Mesra Hari Ibu-Bapa seperti cabutan tiket bertuah, pertandingan wajah seiras ibu-bapa dan anak-anak, hadiah untuk pasangan bertuah, penyertaan keluarga teramai, persembahan tarian dan nyanyian dan acara kemuncak ialah hadiah khas untuk 3 warga emas (usia tertua).

Sementara itu, Siaw Shui Lan berkata, Pergerakan Wanita SAPP Zon Kota Kinabalu, Penampang dan Labuan berjaya menganjurkan Majlis Mesra Hari Ibu Bapa selama 16 tahun berturut-turut, adalah hasil daripada dorongan dan sokongan daripada pempimpin dan ahli-ahli SAPP serta sahabat handai mereka.

Menurutnya, adalah menjadi budaya SAPP mengambil berat dan prihatin terhadap kebajikan ahli-ahli dan rakyat, disamping menghulurkan bantuan terhadap golongan yang memerlukan perhatian.

Sehubungan itu, Siaw berharap penganjuran majlis itu akan menanam kesedaran yang jitu dikalangan generasi muda tentang betapa pentingnya mereka menghargai jasa dan sumbangan ibu-bapa dalam mendidik dan membesarkan mereka.

Caption Gambar:

Ahli Jawatankuasa Penganjur "Majlis Mesra Hari Ibu Bapa"

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party