Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2010 Aug 5 - Loji arang batu dan empangan: Belia menghantar surat bantahan

Loji arang batu dan empangan: Belia menghantar surat bantahan

KOTA KINABALU; Kumpulan Belia yang menamakan diri mereka sebagai Solidariti Belia Sabah yang terdiri daripada belia dari Kg. Sinakut, Kg. Tambatuon dan Kg. Kaiduan telah menyerahkan surat bantahan berkenaan pembinaan Loji janakuasa- Arang Batu dan empangan yang akan dibina kawasan mereka masing-masing.

Surat tersebut telah diserahkan sendiri oleh Stephan Gaimin selaku Ketua kumpulan dan diterima sendiri oleh Ketua Menteri Sabah, Datuk Musa Aman dan kemudian menyerahkan surat berkenaan kepada Tan Sri Datuk Jospeh Pairin Kitingan, Menteri Perhubungan dan Kerja Raya, Sabah.

Dalam pertemuan yang singkat tersebut, rombongan seramai 35 orang berkenaan hanya sempat bersalaman dengan Ketua Menteri yang terpaksa beredar ke persidangan Dewan Undangan Negeri.

Ketika ditanya berkenaan kenyataan akhbar sebuah akhbar tempatan berkenaan kelulusan RM1 billion oleh Menteri Pertanian di satu Majlis yang diadakan di Kota Belud, Tan Sri Datuk Pairin yang baru sahaja kembali dari percutian berkata beliau belum tahu berkenaan apa yang disiarkan oleh akhbar tersebut.

"Itu keputusan mesti mahu berasas kepada perbincangan yang teratur dan mengikut apa yang baik untuk semua" Kata Tan Sri Pairin Kitingan dan terus meninggalkan tempat untuk ke persidangan DUN.

Terdahulu ADUN Likas, Datuk Liew Teck Chan dan Pembantu Menteri Kewangan yang juga ADUN Moyog Donald Majuntin ada datang bertemu dan bersalaman dengan kumpulan tersebut.

Stephen Gaimin apabila ditemui berkata, kesudian Ketua Menteri yang sanggup menemui mereka walaupun dalam masa begitu singkat mencerminkan Ketua Menteri masih mengambil berat tentang kebajikan dan permasalahan rakyat Sabah.

Beliau berharap, Kerajaan Negeri dapat menghalang apa-apa sahaja aktiviti yang melibatkan loji dan empangan sehingga Kerajaan Negeri membuat keputusan berkenaan projek tersebut.

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party