Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2010 Aug 9 - Jentera pilihanraya telah diaktifkan: Pemuda SAPP

Jentera pilihanraya telah diaktifkan: Pemuda SAPP

LANCAR… Yong melancarkan Facebook rasmi pemuda SAPP sambil disaksikan oleh Liew, Erik, Edward dan Don ChinKOTA KINABALU, Ogos 9, 2010: Pergerakan Pemuda SAPP telah mengadakan Program Interaktif Pemuda di seluruh Sabah bagi menghadapi pilihanraya yang melibatkan tujuh (7) Zon iaitu Zon Kota Kinabalu, Zon Utara, Zon Selatan, Zon Pendalaman, Zon Sandakan, Zon Lahad Datu dan Zon Tawau, yang diketuai sendiri oleh Ketua Pemuda SAPP, Edward Dagul.

Majlis Penutupan program berkenaan telah disempurnakan oleh Presiden SAPP, Datuk Seri Panglima Yong Teck Lee, di Maju Center Inanam. Pada majlis yang sama Yong juga turut melancarkan Facebook rasmi Pemuda SAPP.

Dalam ucapan ringkas, Yong menyarankan agar pemuda terus bergerak aktif sebagai kumpulan pendesak bagi memperjuangkan hak-hak dan kepentingan rakyat Malaysia di Sabah. Beliau juga meminta agar pemuda memainkan peranan dalam mengatasi isu-isu sosial golongan belia yang kini semakin meruncing.

DIALOG… Para peserta program bertukar-tukar fikiran dengan pemimpin SAPPTerdahulu Ketua Pemuda SAPP Edward Dagul, yang juga merupakan salah seorang penceramah telah menjelaskan isu-isu semasa politik dan ketidakseimbangan pembangunan yang dihadapi oleh Sabah. Diantaranya isu diperjelaskan ialah Lot L&M, Amanah Saham Sabah (SAS), Loji Gas Kimanis, Loji kontroversi arang batu dan empangan di Kg. Kaiduan dan Kg. Tambatuon.

Turut hadir di majlis berkenaan ialah Timbalan Presiden SAPP merangkap Pengerusi Zon Kota Kinabalu, YB Datuk Liew Teck Chan, Timbalan Presiden YB Datuk Eric Majimbun, Naib Presiden Don Chin dan barisan EXCO Pemuda SAPP Sabah.

KENANGAN… Pemuda SAPP Zon KK bersama pemimpin tertinggi SAPP dan barisan Exco Pemuda

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party