Utama Bahasa Malaysia 中文版 Sumbangan Keahlian
Utama | Organisasi | Latar Belakang | Wanita | Pemuda | Kelab GKB | Galleri Gambar | Komen | <%= Request.ServerVariables("REMOTE_USER")%>  <%= now %>

... Parti Maju Sabah (Sabah Progressive Party) .... United We Build, Together We Progress in Gabungan

Put your views, comments on how to help Sabah regain its pride

Follow Sappmedia on Tweet

Borneo Herald

A little contribution goes a long way

Message

Yong Teck Lee: "This is my promise to you, that our struggle continues and I will always be by your side"...."Trust and integrity of the leaders are fundamental to the future of a country or a government or, in our case, SAPP as a serious political party of the future"

------------

Send us yours to publish

2010 Aug 17 - SAPP desak Kekal Mewah baiki jambatan

SAPP desak Kekal Mewah baiki jambatan

Tenom, Tuesday, 17 August 2010: BERSIH ... Jimmy turut serta membersihkan jambatan yang tersumbat dan tertimbus di Kg Luong, Pulong. Manakala gambar kanan Jimmy menunjukkan tebing sungai runtuh yang merosakkan struktur jambatan

KEADAAN Jambatan kayu Kg Luang, Pulong yang hampir musnah berikutan hujan lebat petang ahad akibat limpahan deras banjir sungai itu dan struktur kayu jambatan yang reput dan tebing sungai runtuh telah memburukkan lagi keadaan sehingga jambatan sukar dilalui kenderaan.

"Saya meminta kepada JKKK agar membawa masalah itu ke pengetahuan Pejabat Daerah atau Kekal Mewah Sdn Bhd, syarikat yang memegang konsesi membaiki kemudahan luar bandar itu," kata Jimmy Jawatah, Naib Presiden Parti Maju Sabah (SAPP).

Jimmy yang juga Ketua CLC SAPP Tenom menambah, jalan tersebut merupakan laluan utama penduduk untuk mengeluarkan hasil pertanian termasuk getah, justeru tindakan segera perlu diambil untuk memperbaiki kemudahan awam berkenaan.

Dalam tinjauannya pada Isnin, Jimmy beserta beberapa ahli cawangan SAPP Kg Pulong telah mengadakan gotong-royong membersihkan sebuah lagi jambatan di kampung itu yang tersumbat dan tertimbus oleh ranting-ranting kayu akibat limpahan banjir.

Source: Sabahkini.net

Hanya seorang ahli Tanjong Papat CLC letak jawatan setakat ini.

Nov 10, 2008: Ibu pejabat SAPP ingin mengumumkan bahawa setakat hari ini hanya seorang daripada 1, 765 ahli di 18 cawangan kerusi Tanjong Papat secara rasmi telah keluar parti.

Surat bekas ahli Datuk Raymond Tan yang dikatakan bertarikh pada Sep 23, 2008 telah dihantar dengan tangan ke ibu pejabat SAPP oleh seorang kakitangan Kem.Pembangunan Infrastruktur hari ini..

Malam Mesra Warga Emas SAPP CLC Luyang

(Nov 1, 2008): Sebanyak 400 warga emas Luyang bersama keluarga mereka telah di rayakan di satu majlis Malam Mesra Warga Emas yang dianjurkan Pejabat Perhubungan DUN Luyang, Parti Maju Sabah, ataupun CLC SAPP Luyang di Dewan Serbaguna Luyang semalam.Copyright (C) 1996-2015 Sabah Progressive Party (R) All Rights Reserved
Pages maintained by Sabah Progressive Party